Blackhawks boeken thuisoverwinning tegen Blues

Door

De Chicago Blackhawks kenden kortgeleden een zeer zwakke serie van 9 wedstrijden waarin maar 1 punt werd gescoord, maar lijken weer helemaal terug. Na overwinningen tegen de Rangers en de Blue Jackets werden nu ook de St. Louis Blues verslagen. In Chicago werd het 3-1.

Beide divisierivalen konden de punten vooraf goed gebruiken. St. Louis om in het spoor van de nummer 1 van de Western Conference, de Detroit Red Wings, te blijven. Chicago zag het gat met de negende plaats in razende vaart slinken en kunnen wel wat punten gebruiken om dit gat weer aan de laten groeien.

Beide teams kennen een hele verschillende speelstijl. De Blues staan bekend om hun sterke verdedigingsspel, terwijl de Blackhawks het vooral moeten hebben van hun hoge doelpuntenproductie.

Dat laatste bleek niet in de eerste twee periodes. De Blues kwamen in de eerste periode op een 1-0 voorsprong na een laat doelpunt van Andy McDonald. Er moest nog een review komen, omdat een speler van St. Louis de puck in het net leek te schoppen. Doordat McDonald de puck echter nog aantikte met zijn stick, werd het doelpunt goedgekeurd.

In de tweede periode konden beide ploegen geen echte vuist maken. In de derde periode gingen de Blackhawks op zoek naar de gelijkmaker en die kregen ze al binnen 5 minuten. Duncan Keith schoot de puck vanaf de blueline achter doelman Elliot.

Het doelpunt van Keith gooide de wedstrijd wat meer open. Beide ploegen hielden elkaar bij de keel. Dave Bolland mocht de 2-1 maken, maar had daarvoor de schaats van St Louis-aanvoerder Backes nodig. Bolland legde de puck terug voor de inkomende Patrick Kane, maar Backes kreeg de puck op zijn schaats en de puck verdween achter Brian Elliot.

St Louis ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus gedrukt. Toen Elliot van het ijs was gehaald onderschepte Chicago de puck, waarna Marian Hossa het lege net raakte.

Door het verlies van St Louis en de winst van Detroit in de wedstrijd tegen de San Jose Sharks (3-2) is het gat tussen de beide Central Divisionisten gegroeid tot 5 punten. De Chicago Blackhawks hebben het gat met de nummer 9, de Los Angeles Kings, uitgebreid tot 6 punten. De Blackhawks staan op een zesde plaats in de Western Conference, de Blues op een vierde plaats.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen