Blackhawks boeken cruciale zege

Door

De Chicago Blackhawks hebben maandagavond een zeer belangrijke zege geboekt in Detroit. Tegen de Red Wings was de ploeg van Joel Quenneville na overtime met 2-3 te sterk en Chicago pakte daarmee twee broodnodige punten in de strijd om een play-offplek in de Western Conference.

Nadat de Blackhawks eind februari, begin maart een indrukwekkende reeks van acht achtereenvolgende overwinningen hadden neergezet, leek plaatsing voor de play-offs een kwestie van tijd. Hierna begon het team echter weer te kwakkelen en boekte het wisselvallige resultaten.

Chicago was daardoor alweer teruggezakt naar de achtste plek en het voelt de hete adem van de naaste achtervolgers inmiddels weer in de nek. Het positieve resultaat tegen de nummer twee uit de conference kwam dan ook als geroepen.

Blackhawks-captain Jonathan Toews toonde het goede voorbeeld in Detroit. Na een kleine drie minuten in de eerste periode zette hij zijn ploeg op voorsprong na een wrist shot van dichtbij. Hij passeerde hiermee de uitblinker aan de kant van Detroit, goalie Joey MacDonald, die in totaal 38 schoten wist te keren.

Vijf minuten later stond de gelijkmaker echter alweer op het bord toen Nicklas Lidstrom met een snoeihard afstandsschot de goalie van Chicago kansloos liet.

Toch waren het de Blackhawks die met een voorsprong de eerste onderbreking ingingen. Tijdens een power play-situatie kreeg Brent Seabrook de puck voor het vijandelijke doel na een mooie pass van Patrick Kane en hij zette zijn ploeg op 1-2.

Na een doelpuntloos tweede bedrijf trok Detroit vroeg in de derde periode de stand weer gelijk via een power play-goal van Henrik Zetterberg. Chicago ging hierna nog vurig op zoek naar de winnende treffer maar stuitte steeds op goalie MacDonald.

In de verlenging zorgde oud-Detroit-speler Marian Hossa echter toch voor de beslissing via een knap schot en gezien het vertoonde spel en het aantal kansen was dit zeker terecht.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Red Wings en de Blackhawks:

Foto: blog.ticketchest.com

Ook leuk om te lezen