Blackhawks bezorgen coach Quenneville warm welkom

Door

Het was voor Joel Quenneville weer even wennen. De coach, terug van een weekje ziekenhuis door een bloedende maagzweer, was amper te verstaan toen hij zei: ,,Je kan merken dat ik even ben weggeweest. Ik kan nauwelijks praten.”

Zijn Chicago Blackhawks hadden echter een aardig welkomscadeau voor hem in petto. Een fraaie 3-0 shutout in Nashville tegen de Predators. Een overwinning die ervoor zorgde dat de Hawks de oppent van de avond in de ranglijst voorbij gingen.

Chicago miste z’n coach ogenschijnlijk nauwelijks. Met de 3-0 in Nashville boekten de Hawks al weer hun derde overwinning op rij (vier uit de laatste vijf).

,,Het is vrij simpel,” meende verdediger Duncan Keith. ,,We hebben het gewoon zelf in eigen hand. Vanavond was er sprake van een echte teamprestatie. En dat is wat we nodig hebben.”

Grote man aan de zijde van Chicago was goalie Corey Crawford, die 31 schoten stopte en z’n doel voor de derde keer dit seizoen schoonhield.

Daarnaast was er de Slowaakse connectie. Tomas Kopecky maakte aan het einde van de eerste periode de 1-0 middels een snap shot, waarna Marian Hossa aan het begin van de derde periode zorgde voor een voortijdige beslissing. Patrick Sharpe tekende voor het slotakkoord: 3-0.

,,Ik voelde me de hele wedstrijd fantastisch,” prevelde Quenneville. ,,Het was goed om terug te zijn voor zo’n belangrijke wedstrijd. Alleen liet m’n stem het na twee periodes afweten.”

Waar Chicago de weg naar boven lijkt te hebben hervonden, zit nashville in de hoek waar de klappen vallen. De Predators verloren intussen drie keer op rij en vier van hun laatste vijf.

,,We hadden kansen, maar we konden ze niet vinden,” besloot coach Barry Trotz.

Foto: media.canada.com

Ook leuk om te lezen