Bird praat met Pacers over toekomst

Door

Larry Bird, voorzitter van de Indiana Pacers, kon eindelijk zijn team nog eens in de play-offs aan het werk zien. Hij zal te horen krijgen of hij zijn project kan afmaken in Indiana.

Bird zit in het laatste jaar van zijn contract en teameigenaar Herb Simon zei vrijdag dat ze in de komende dagen zullen samenkomen om zijn toekomst te bespreken.

,,Mijn beslissing zal gebaseerd zijn op mijn gesprek met Mr. Simon,” zei Bird. ,,Als ik graag hoor wat hij zegt kom ik waarschijnlijk terug. Maar als er iets is wat hij opmerkt in mijn uitvoering en hij is er niet comfortabel mee is het misschien tijd voor een nieuwe stem.”

De Pacers kwalificeerden zich voor de play-offs sinds 2006. Het team heeft vier starters met drie jaar ervaring of minder en de franchise heeft de financiële middelen om nieuw bloed aan te trekken.

Danny Granger is 28 jaar en de andere starters (Darren Collison, Tyler Hansbrough, Paul George en Roy Hibbert) zijn allemaal jonger dan 25. Bird wil weten hoeveel Simon wil uitgeven om de groep beter te maken.

,,Mijn hamvraag aan hem is of al het geld dat we hebben nuttig kan en zal worden besteed,” zei de Hall of Famer. ,,We hebben drie jaar op dit moment gewacht. Wat kunnen we nu doen? Wat zal hij ons laten doen? Er zullen veel vragen gesteld worden, en ik wil weten in welke richting hij zal gaan.”

Wat er ook zal gebeuren, Bird voelt dat het team een goede toekomst heeft. ,,Ons doel is om echt te strijden voor de eerste plaats in het oosten. Ik denk dat we zeker een goede speler kunnen kiezen in de draft en zullen verder bouwen aan dit succes,” besloot ‘Larry Legend’.

Foto: leibrockk.files.wordpress.com

 

Ook leuk om te lezen