Big John niet gelukkig in Boston

Door

John Lackey is op dit moment niet de gelukkigste man in Boston. De reusachtige pichter maakt een wisselvallig seizoen door bij de Red Sox, en of dat nog niet erg genoeg was, zaten de weergoden hem woensdag tegen de San Diego Padres ook nog eens dwars.

Tussen de regenpauzes door had Big John grote problemen om de strikezone te vinden. Het ging mis in de vierde inning. De Padres scoorden vier runs nadat Lackey vier wijd gooide met alle honken bezet, een slagman raakte, een wild pitch gooide en een honkslag toe liet. “De omstandigheden waren niet geweldig”, aldus Lackey over de regenbuien en meerdere plassen op het veld. “Ik denk dat ik nog nooit in mijn loopbaan een speler geraakt heb met alle honken bezet.”

Manager Terry Francona kon het niet meer aanzien een haalde Lackey na 3 1/3 inning en een 5-0 achterstand van de heuvel, onder luid gejuich van de eigen supporters. Lackey is het wel gewend. “De strijd met de fans ga ik nooit winnen”, aldus de 32-jarige werper. “Er zullen altijd mensen voor mij juichen en er zullen altijd mensen zijn die mij niet mogen. Ik weet wie ik ben en wat ik moet doen.”

De reden voor de reactie van de fans is te verklaren door de prestaties van Lackey die tot dusver een 5-6 record heeft met een 7.36 ERA. Lackey is bezig aan zijn tweede seizoen in Boston, nadat hij in 2010 voor veel geld overkwam van de Los Angeles Angels. Zijn contract heeft een waarde van 82.5 miljoen dollar. Alleen Josh Beckett verdient meer in Boston.

Mensen binnen de organisatie hoopten dat ze dit seizoen een betere Lackey zouden zien, nadat hij afgelopen seizoen redelijk, maar niet goed had gespeeld met een 14-11 record. Wat is het probleem van Big John? De eerste wedstrijden van het seizoen kreeg hij veel runs te verduren, zelfs negen in één wedstrijd tegen de Texas Rangers.

Lackey had last van zijn schouder en werd op de 15-day Disabled List geplaatst. Zijn arm kreeg de nodige rust en kwam daarna sterk terug met overwinningen op Oakland, Toronto en Milwaukee, al bleef zijn ERA veel te hoog en kreeg hij de nodige hulp van Boston’s sterke slagploeg, onder leiding van eerste honkman Adrian Gonzalez.

Of heeft het te maken met de situatie thuis bij de familie Lackey? In februari liet de rechtshandige werper in een eenmalig interview weten dat zijn vrouw, Krista, een strijd voerde met bortskanker. “Alles zit op dit moment tegen”, zei Lackey nadat hij op 11 mei tegen de Toronto Blue Jays negen runs toe liet.

Lackey heeft besloten om niet meer in de publiciteit te treden over zijn problemen buiten het veld. “Dat is niet iets waar ik graag over praat.” Feit is wel dat de Red Sox nog niet de Big John in actie hebben gezien die furore maakte als starter bij de Los Angeles Angels.

Veteraan Tim Wakefield en de pas opgeroepen Andrew Miller kloppen aan de deur om de positie van Lackey in de rotatie over te nemen.

Foto: soxblog.projo.com

Ook leuk om te lezen