Bieksa blijft in Vancouver

Door

De Vancouver Canucks en Kevin Bieksa zijn een nieuw contract overeengekomen dat de verdediger voor de volgende vijf jaar aan de Canadese ploeg bindt. Volgens TSN is met de deal een bedrag van drieëntwintig miljoen dollar gemoeid en bevat deze een no-trade clause, waardoor de speler dus niet zo maar getrade kan worden.

Bieksa, die in 2001 in de vijfde ronde van de Entry Draft door de Canucks werd opgepikt, zou aanstaande vrijdag een free agent zijn geworden. Met dit contract zorgen de Canucks er dus voor dat een belangrijke speler niet gratis de deur uitloopt.

De 30-jarige verdediger speelde een belangrijke rol tijdens de play-offs van het afgelopen seizoen waarin de Canucks bijna de Stanley Cup wonnen. Na een seizoen waarin Bieksa zes keer het net wist te vinden en zestien assists voor zijn rekening nam, kwam hij in het naseizoen namelijk tot vijf goals en vijf assists in vijfentwintig wedstrijden, waaronder de beslissende goal in de series tegen de San Jose Sharks.

Aan het begin van het seizoen gingen er nog geruchten dat de Canucks Bieksa wilde traden aangezien zij de beschikking hadden over een ruime keuze aan verdedigers. Echter, tijdens het seizoen bleek Bieksa al een van de meeste betrouwbare verdedigers te zijn van de club, zeker toen de Canadezen te kampen kregen met veel defensieve blessures. Met deze goede en betrouwbare prestaties heeft Bieksa nu dus een nieuw langdurig contract afgedwongen.

Na de verlenging van het contract van Bieksa blijven er nog twee verdedigers over bij de Canucks die vanwege een aflopende verbintenis vrijdag free agent zullen worden. Het is echter nog niet bekend of de contracten van Christian Ehrhoff en Sami Salo ook worden verlengd.

Foto: cbc.ca

 

Ook leuk om te lezen