Beyond the Box Score: Red Sox @ Yankees

Door

Ben jij wel eens in Wrigley Field geweest? Was de wedstrijd die jij bezocht in Madison Square Garden de mooiste ooit? Of zag je een thriller in Candlestick Park? Vandaag: Red Sox @ Yankees, 3 april 2013. Yankee Stadium. SportAmerika is geïnteresseerd in jouw verhaal! Zoek op Sports Reference de box score van de mooiste wedstrijd die jij ooit bezocht en stuur ons je ervaringen van het duel.

bjb

Jurian Ubachs, Red Sox @ Yankees, 3 april 2013. Yankee Stadium.

‘BOSTON SUCKS!!!’ Sta je net even rustig een ‘Italian sausage – spicy’ te bestellen, heeft ineens een moddervette Amerikaan met een New York Yankees-jersey het op je voorzien. ‘BOSTON SUCKS!!’, herhaalt de man zijn boodschap, om er zeker van te zijn dat ik hem wel gehoord heb. Met mijn worst-in-broodje druipend van het vet en de daar bovenop gekwakte zuurkool loop ik naar hem toe. “We’ll see about that!” Het is het begin van een prachtige, zij het wat koude avond in Yankee Stadium.

Het blijft een prachtig iets dat je in Amerika in het shirt van de uitploeg gewoon tussen de thuisfans in het publiek kunt gaan zitten, zelfs in Yankee Stadium, zelfs in een shirt van de Boston Red Sox, de club die ik een warm hart toedraag. Van een bezoek aan Fenway kwam het nog niet, maar ze aan het werk zien op bezoek bij de ‘gehate’ rivaal, in een van de meest iconische stadions van Amerika? Veel mooier wordt het niet.

De pitcher van dienst ben ik dankbaar. Clay Buchholz liet tijdens zijn eerste start van 2013 zien dat hij er weer staat na een teleurstellend 2012, en legde Yankee Stadium het zwijgen op door inning na inning uitstekend te pitchen. De Red Sox scoorden ondertussen wél. Bij een stand van 6-0 na drie innings besloot ik mijn luidruchtige kameraad van eerder eens op te zoeken. “Don’t even think about coming here!” Dat deed ik natuurlijk wel. Wat grapjes over en weer en een high five later zocht ik, voorzien van een nieuw biertje, mijn plek weer op.

Terwijl de innings voorbij gingen, daalde de temperatuur tot onder het vriespunt en hielden veel New Yorkers het voor gezien. Zij kregen niet meer mee hoe Vernon Wells de wedstrijd in de achtste inning nog even spannend maakte met een 3-run homerun, en hoe Joël Hanrahan zijn eerste save als de Red Sox-closer liet optekenen. Ik wel, en ik genoot met volle teugen. 7-4: Sox win! Sox win!

Hier vind je de boxscore.

———-

Doe mee & WIN! Als je jouw beknopte verslag (inclusief link van de box score) op onze Facebook-pagina post, maak je kans op een eigen artikel in het Sport Amerika Magazine!

Boston Red Sox v New York Yankees

Ook leuk om te lezen