Best Play-off Performance (5) – James vs Thunder

Door

De NBA play-offs liggen al weer enkele weken achter ons. De free agency is in volle gang en de rosters van teams veranderen met de dag door de vele transfers. De Summer League is van start gegaan. De die-hard fans zullen daar de sterren van de toekomst zien schitteren, terwijl over twee weken het grote mannen werk begint in Londen bij de Olympische Spelen. Een mooi moment om eens terug te blikken op enkele topprestaties van de NBA-vedetten tijdens het afgelopen post-season. Nummer 5: LeBron James in game 5 vs. Oklahoma City Thunder, NBA Finals.

Na twee mislukte finales, had LeBron James in de vijfde wedstrijd van de NBA Finals de mogelijkheid om dan eindelijk die zo begeerde ring te winnen. LBJ liet de kans niet voorbij gaan.

En hoe. James eindigde het duel met 26 punten, 11 rebounds en 13 assists. Een triple-double om een weergaloos seizoen mee te bekronen. Dominant, zowel aanvallend als verdedigend en een van de drie beste statistische duels van James in de play-offs. En dat alles in de beslissingswedstrijd in de Finals. Het feit dat deze prestatie van James niet hoger in deze lijst staat geeft aan hoe goed hij in die andere wedstrijden speelde.

Na een nederlaag in de eerste wedstrijd leek Miami voor een zeer lastige opgave te staan in de Finals. Nog een duel in Oklahoma City en daarna drie wedstrijden op rij in Miami, waar normaal gesproken de Thunder geacht werden minimaal één duel te winnen. James liet echter geen misverstand bestaan over wie de titel zou bemachtigen dit jaar. Na twee opeenvolgende zeges toonde James in game 4 al zijn all-round kwaliteiten en kwam slechts één rebound tekort voor en triple-double (26-9-11). Twee dagen later in wedstrijd vijf was het wel raak.

 

Best Play-off Performance (6): Durant vs Spurs

Best Play-off Performance (7): Anthony vs Heat

Ook leuk om te lezen