Best Play-off Performance (2) – Rondo vs Heat

Door

De NBA play-offs liggen al weer enkele weken achter ons. De free agency is in volle gang en de rosters van teams veranderen met de dag door de vele transfers. De Summer League is van start gegaan. De die-hard fans zullen daar de sterren van de toekomst zien schitteren, terwijl over twee weken het grote mannen werk begint in Londen bij de Olympische Spelen. Een mooi moment om eens terug te blikken op enkele topprestaties van de NBA-vedetten tijdens het afgelopen post-season. Nummer 2: Rajon Rondo in game 2 vs. Miami Heat, Finale Eastern Conference.

Na verlies in de eerste wedstrijd, voelde Rondo zich in game 2 onoverwinnelijk. De 26-jarige guard was in Miami overal en leverde een historische prestatie door 44 punten (16 op 24 schoten), 10 assists en 8 rebounds te noteren (en drie steals). Slechts vijf spelers in de NBA-historie lieten dergelijke cijfers zien, maar geen van hen deed dit in de play-offs.

Rondo speelde met de Miami-defensie. Geen seconde miste hij van het duel, waarin jump schoten, lay-ups, onmogelijke passes en steals elkaar in rap tempo opvolgden. In de eerste helft scoorde hij exact de helft van zijn totaal aantal punten. Met 22 punten, 7 assists en 4 rebounds was hij in zijn eentje beter dan LeBron James en Dwyane Wade samen bij Miami: 15 punten, 2 assists en 4 rebounds.

De prestatie van Rondo kende slechts één smetje: de wedstrijd werd verloren. Het spel van de guard leverde maar mondjesmaat een reactie op bij zijn medespelers (Pierce en Garnett scoorden weliswaar 39 punten, maar raakten slechts 14 van de 37 schoten) en in overtime pakten LeBron James en co met 115-111 de zege. Gezien de drie opeenvolgende overwinningen van de Celtics na deze tweede nederlaag bleek deze game 2 een cruciale verliespartij.

 

Best Play-off Performance (3): Westbrook vs Heat

Best Play-off Performance (4): James vs Celtics

Best Play-off Performance (5): James vs Thunder

Best Play-off Performance (6): Durant vs Spurs

Best Play-off Performance (7): Anthony vs Heat

Ook leuk om te lezen