Bernadina tekent bij Los Angeles Dodgers

Door

Cincinnati Reds v Arizona Diamondbacks

Roger Bernadina heeft een nieuwe werkgever gevonden. De 30-jarige Nederlander vertrekt naar de Los Angeles Dodgers nadat hij twee weken geleden zonder club kwam te zitten.

Bernadina kon twee weken geleden vertrekken bij de Cincinnati Reds en kreeg daarna meerdere aanbiedingen. Zijn vertrek bij de Reds kwam niet als een grote verrassing, hij kwam in een half seizoen tot een slaggemiddelde van .158 en slechts vijf RBI’s.

Het betekent echter niet dat Bernadina in de hoofdmacht van Los Angeles zal uitkomen. Sharkadina zal zich melden in Albuquerque waar het Triple-A team van Los Angeles speelt. Hier zal hij in een outfield terecht komen waar momenteel ook Carl Crawford (herstellende van een blessure), Trayvon Robinson, Mike Baxter, Joc Pederson en Brian Cavazos deel van uitmaken.

Bernadina zal dus afhankelijk zijn van blessures in de hoofdmacht voordat hij weer een kans krijgt op het allerhoogste niveau. Verder kan hij, omdat hij een minor-league deal heeft getekend, ook op elk moment vertrekken als hij een aanbieding krijgt van een MLB-team om daar in de hoofdmacht te spelen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen