Bernadina belangrijk in walk-off win

Door

Op een dag waarop Greg Halman alleen als defensive replacement in actie kwam en de wedstrijd van de Yankees afgelast werd, zodat Andruw Jones niet speelde, was Roger Bernadina de enige speler met een Nederlands paspoort die een volledige wedstrijd speelde.

Bernadina speelde met zijn Nationals een thuiswedstrijd tegen de Seattle Mariners van Greg Halman. ‘The Shark’ startte de wedstrijd in het midveld en als tweede slagman.

Na 4+ innings kwamen de Mariners op het werpen van Cubaanse starter Livan Hernandez snel op een 5-0 voorsprong via RBI-hits van Adam Kennedy, rookie Dustin Ackley en pitcher Doug Fister.

Diezelfde Fister kreeg pas in de zesde inning zijn eerste en enige punt tegen op een RBI-single van Bernadina. Hij zou uiteindelijk acht innings op de heuvel staan, waarin hij slechts drie honkslagen tegen kreeg en drie keer drie slag gooide.

In de zevende inning zorgde Bernadina er met twee uit en een loper op twee met een sliding catch voor dat de stand op 5-1 bleef staan. Dat deze play belangrijk zou zijn, bleek in de negende inning pas echt.

Jayson Werth bereikte het eerste honk op een error van eerste honkman Justin Smoak, waarna Bernadina vier wijd kreeg. Na een double play waarin Bernadina sneuvelde op twee volgden drie singles en met de stand van 5-3, twee uit en twee lopers op de honken sloeg catcher Wilson Ramos deze bal.

De Nationals versloegen de Mariners, voor wie Halman de laatste twee innings in het linksveld niets te doen kreeg, met 6-5.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen