‘Benson sloeg me de tanden uit de mond’

Door

Goed, het was dus niet een familielid die Cincinnati Bengals-running back Cedric Benson zondagochtend vroeg het ziekenhuis in had ingeslagen. Volgens de laatste berichten betrof het zijn huisgenoot Charles Clavens. ,,Hij heeft me de tanden uit de mond geslagen”, zegt Clavens in het politierapport.

Clavens verklaarde tegenover de politie van Austin, Texas, dat hij op een hoek van de straat had gestaan toen Benson op hem was afgekomen. De running back zou vijandig en agressief zijn geweest, en zei z’n huisgenoot dat ze dienden te praten over hun problemen. Het gesprek verliep waarschijnlijk niet naar wens, want opeens zei Clavens een vuistslag op zijn gezicht te voelen.

,,Clavens vertelde verder dat Benson hem bleef slaan met zijn vuisten in zijn gezicht, hetgeen resulteerde in forse schade aan zijn gezicht”, zo laat het politierapport lezen. ,,Hij bloedde behoorlijk in zijn mond, verloor waarschijnlijk enkele tanden, terwijl zijn linkerwang enorm opzwol.”

De Bengals-RB, die een rijk verleden aan arrestaties kent, werd vervolgens gearresteerd, en niet veel later vrijgelaten nadat een borgsom van tienduizend dollar was voldaan.

Een vertegenwoordiger van de Cincinnati Bengals wilde zich eigenlijk niet uitlaten over het incident. ,,Dat is sowieso ongebruikelijk bij juridische zaken die nog niet zijn afgerond”, zo luidde de officiele verklaring. Om daar aan toe te voegen: ,,Cedric Benson staat momenteel niet bij ons onder contract. Zodra de lockout voorbij is, is hij een free agent, en is hij vrij om te gaan.”

Als footballer, wel te verstaan.

Foto: bengals.com

 

Ook leuk om te lezen