Benson (Bengals) zit gevangenisstraf uit

Door

Running back Cedric Benson van de Cincinnati Bengals zit voor 20 dagen vast in Texas voor twee geweldplegingen.

In 2010 werd Benson gearresteerd voor geweldpleging tegen een barmedewerker in Austin. Na dit incident werd hij op het matje geroepen bij NFL commissaris Roger Goodell, maar kreeg geen straf opgelegd.

Vorige maand werd Benson voor de tweede keer gearresteerd omdat hij een voormalig huisgenoot had geslagen in het centrum van Austin.

De voormalig Texas speler werd maandag in Austin tot 20 dagen cel veroordeeld. De advocaat van de running back, Sam Bassett, gaf aan dat het Benson het best leek om de straf uit te zitten voordat het NFL seizoen zou beginnen.

,,Meneer Benson is dankbaar voor de supporters in Austin en Cincinnati. Hij is ook blij met de Bengals organisatie. Cedric kijkt er naar uit om hard te kunnen werken binnen en buiten de wedstrijden zodra hij op vrije voeten is,” aldus zijn advocaat.

Wellicht wordt de straf van Benson ingekort doordat het voorarrest van zijn straf wordt afgetrokken.

Benson werd door de Chicago Bears als eerste gekozen in 2005. Hij werd 2 keer voor alcoholmisbruik gearresteerd toen hij voor de Bears speelde, waar hij in 2008 kon vertrekken.

Hij tekende free agent bij de Bengals en scoorde 747 yards in 2008, 1.251 yards in 2009 en 1.111 yards in 2010. Benson moet ook nog binnen 30 dagen een boete van 4000 dollar betalen.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen