Bengals slaan (weer) een flater tegen T.J. Yates en de Texans

Door

cincinnati-bengals-quarterback-andy-dalton

Het was een nacht om te vergeten voor de Cincinnati Bengals, die in eigen huis een gigantische flater sloegen tegen de Houston Texans en met 10-6 verloren. Voor de Bengals was het de eerste nederlaag van het jaar, tegen een team dat de wedstrijd in kwam met een 3-5 record, en de wedstrijd afmaakte met een quarterback (T.J. Yates) die drie weken geleden nog thuis op de bank zat.

Angstgegner
Voor de Bengals bracht de wedstrijd nare herinneringen naar boven uit 2011 en 2012, waarin er maar liefst drie keer werd verloren van de Houston Texans: tweemaal van diezelfde T.J. Yates, en tweemaal in de play-offs.

1) 11 december 2011 – Houston Texans @ Cincinnati Bengals, 20-19

Week 17. T.J. Yates bezorgt de Texans de AFC South-titel door in de slotfase zijn ploeg naar een 20-19 overwinning te slepen.

2) 7 januari 2012 – Cincinnati Bengals @ Houston Texans in de AFC Wildcard Game, 10-31

Andy Dalton gooit in zijn eerste play-off wedstrijd drie interceptions en T.J. Yates (op dit moment, net als Dalton, een rookie) doet meer dan genoeg (11-uit-20 voor 159 yards en één TD) om de Texans naar hun eerste play-off overwinning ooit te leiden.

3) 6 januari 2013 – Cincinnati Bengals @ Houston Texans in de AFC Wildcard Game, 13-19

Voor het tweede jaar op rij moet Andy Dalton naar Houston voor de AFC Wildcard Game. Ditmaal geen T.J. Yates, maar wel Matt Schaub die beter presteert dan Dalton (14-uit-30 voor 127 yards en één interception) en zijn team naar een overwinning leidt.

Primetime problemen
Hoewel er nog geen reden tot paniek is in Cincinnati, komt hiermee wel het cliché naar voren dat de Bengals en Andy Dalton geen team zijn dat primetime de klus kan klaren.

Leuk detail: volgende week mogen de Cincinnati Bengals op bezoek bij de Arizona Cardinals…tijdens Sunday Night Football.

T.J. Yates
En dan is er natuurlijk T.J. Yates, eerder dit jaar weggestuurd bij de Atlanta Falcons, maar drie weken geleden teruggekomen op het oude nest in Houston nadat de Texans afscheid hadden genomen van Ryan Mallett (laatstgenoemde had onder andere problemen met het instellen van zijn wekker).

Speelt jouw team binnenkort tegen de Cincinnati Bengals? Zorg dan dat T.J. Yates snel overkomt, want als de Bengals voor iemand bang zijn, dan is het wel deze 28-jarige quarterback die nu een 3-0 record heeft wanneer hij tegen Cincinnati speelt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen