Bellen met… Roger Bernadina

Door

Bellen Met… is een wekelijkse rubriek. Elke vrijdag bellen wij een (oud)-sporter, coach, of een bekende Nederlander die helemaal gek is van #SportAm. Deze week opnieuw een honkballer: Roger Bernadina, outfielder van de Washington Nationals.

Roger, je bent de afgelopen weken in vorm!
Ja, de laatste weken gaat het heel goed met mij. Mentaal ben ik nu heel goed en heb een betere focus en concentratie. Sinds kort gebruik ik een lichtere knuppel en daardoor gaat het een stuk beter. Nu sla ik bijna .300 dit seizoen en het gaat echt de goede kant op. Als ik eerder dit seizoen een bal buiten mijn zone zag dan ging ik gewoon slaan. Nu doe ik dat niet. Als een bal niet in mijn zone is dan laat ik hem gaan en als hij wel mijn zone is dan sla ik . Eerst was ik dan soms te afwachtend.

Ook verdedigend gaat het heel goed, zoals die game saving catch van vorige week in Houston.
Verdedigend ben ik altijd al goed geweest, maar de laatste tijd gaat het wel heel lekker, ja.

Heb je die catch ook nog teruggekeken op internet?
Ja en ik was echt onder de indruk van die catch. Ik dacht: ‘Heb ik dat ècht gedaan?’ Wanneer je dat dan terugkijkt is het heel anders. Als je de vangbal maakt denk je niet echt na en speel je op instinct.

Je bent nu de vierde outfielder en komt vaak als invaller in de wedstrijd als verdediger, pinch hitter of pinch runner. Hoe bevalt die rol?
Mijn rol is een beetje anders en ik speel niet zo vaak als vorige jaren. Nu krijg ik vaak één slagbeurt in een wedstrijd en dan is het alles of niets. Ik leef voor de momenten die ik krijg en dan ga je er gewoon voor. Eén slagbeurt, of één inning of je moet op de honken lopen. Alles gaat om dat moment. Maar ik ben gewoon een jongen die zo veel mogelijk wil spelen.

De Nationals hebben nu het beste record in de Major Leagues. Hoe is het om in zo’n team te spelen, nadat jullie jaren geen succes hadden?
Ik speel in een geweldig team en er is een geweldige atmosfeer. We eten met het hele team na de wedstrijd en het is gewoon lachen samen. We wisten dat het talent er was, maar het is mooi om te zien dat het er nu uitkomt. Ik heb nog nooit zulke teamgenoten gehad.

Wat vind je van de aandacht die je krijgt door je goede spel en ook door je bijnaam ‘The Shark’?
De aandacht is geweldig. Iedereen in mijn team weet er van en ze doen ook mee enzo. Ik hou van de sport en de sfeer en die aandacht is dan leuk, want dat hoort erbij.

Kom je nog naar Nederland in het off-season?
Zeker, want in Nederland voel ik mij thuis.

En dan nog één vraag: als je moest kiezen tussen een belangrijke homerun of een belangrijke catch, wat zou je dan het liefst hebben?
Een belangrijke homerun, want die catch die heb ik al, hehe!

Zie hier de video van de vangbal die Bernadina maakte in Houston en let ook op de reactie van zijn teamgenoten:

Lees hier de Bellen Met van vorige week: Bellen met… Rick van den Hurk

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen