Belichick legt spelers spreekverbod op over Jets

Door

New England Patriots-coach Bill Belichick heeft alvast maatregelen getroffen na de startende provocaties van de New York Jets-coach Rex Ryan maandagavond.

Dinsdagmiddag werden de spelers van de Patriots erop gewezen dat ze niet in een mondeling gevecht moeten raken met de New York Jets, de tegenstander aankomende zondag in de AFC play-off wedstrijd. Belichick vertelde zijn spelers geen uitspraken te doen over de Jets tot na het duel van komende zondag.

Pats-linebacker Jerod Mayo deed geen enkele moeite om het bericht te ontkrachten. ,,Absoluut, hij heeft net ons ingelicht,” vertelde Mayo nadat hij het clubgebouw had verlaten. ,,Dat is tevens het enige wat ik erover mag zeggen. De coach heeft gezegd dat hij al het verbale geweld voor zijn rekening zal nemen.”

Maandag riep Jets-coach Ryan tegen aanwezige journalisten dat de wedstrijd van komende zondag een persoonlijk duel zal worden tussen hem en Belichick. De Patriots-coach reageerde daarop gevat dat hij blij was dat beide coaches niet echt deel zouden nemen aan de wedstrijd aangezien hij dan ondersteboven zou zijn gelopen door de veel grotere Ryan.

Patriots-running back Sammy Morris legde uit waarom hij het belangrijk vindt om het verbale geweld met de ploeg uit New York te vermijden. ,,Het is alleen maar praten. Je schiet er niks mee op en we maken er ons niet druk om. We focussen ons liever op om te winnen komende zondag en hoe we dat voor mekaar moeten zien krijgen.”

Deion Branch, receiver van de Patriots, had nog niks meegekregen van de verbale oorlog die Ryan was gestart. ,,Ach, het verbaast me niks. Coach Ryan denkt dat dit een methode is om zijn team klaar te krijgen voor zondag. Wij hebben daar onze eigen methoden voor, zonder naar buiten te treden.”

Foto: sportsblog.projo.com

Ook leuk om te lezen