Bears houden Forte nog 4 jaar in Chicago

Door

Enkele uren voor het verstrijken van de deadline zijn de Chicago Bears en Matt Forte tot overeenstemming gekomen over een nieuw contract. De running back verlengt zijn contract met 4 jaar. Mocht hij het contract uitdienen dan ontvangt de 26-jarige Forte daar 32 miljoen dollar voor, waarvan 18 miljoen dollar gegarandeerd is.

In maart hadden de Bears nog hun franchise tag op Forte geplaatst en dit betekende dat ze voor maandagavond 22.00 uur hadden om eruit te komen met Forte. Was dat niet gebeurd, dan had de ploeg uit Chi-town de running back 7,75 miljoen dollar moeten betalen voor het komende seizoen.

Forte, die door een blessure zijn laatste wedstrijd voor de Bears op 4 december afwerkte, werd afgelopen seizoen voor het eerst uitgenodigd voor de Pro Bowl. De laatste keer dat de Bears een running back aan de Pro Bowl leverden was in 1991. Toen werd Neal Anderson verkozen.

De 26-jarige RB bereikte daarnaast al de geschiedenisboeken van de NFL door in zijn eerste 4 seizoenen al 700 rushing yards én 400 receiving yards te behalen. Dat record deelt hij met Herschel Walker, de voormalig RB van onder meer de Dallas Cowboys en Minnesota Vikings.

Zonder de geblesseerden Forte en quarterback Jay Cutler kwamen de Bears tot een 8-8 record en eindigden hierdoor als derde in de NFC North, waardoor er voor de vierde keer in de laatste vijf seizoenen geen plaatsing voor de play-offs werd afgedwongen.

Andere teams, zoals de New England Patriots (Wes Welker) en Baltimore Ravens (Ray Rice) hebben nog geen akkoord met de spelers waar ze een franchise tag op hadden geplaatst. Ook voor deze teams komt de deadline van maandagavond 22.00 uur (Nederlandse tijd) steeds dichterbij.

Later meer…

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen