Baylor in extremis langs TCU

Door

TCU v Baylor

In eigen huis zijn de #5 Baylor Bears met de schrik vrijgekomen tegen de #9 TCU Horned Frogs. In Waco werd het in een shoot-out 61-58 voor de Bears.

Niet alleen stond de ongeslagen status van beide teams op het spel, ook de bragging rights van de staat Texas stond voor beide Texaanse universiteiten op het spel. De Bears stonden lang achter, maar wisten in het laatste kwart 24 achtereenvolgende punten te scoren om zodoende de voorsprong te pakken.

Het hoogtepunt kwam van TCU-runningback B.J. Catalon, hij bracht de Horned Frogs met een kick-off return vlak voor rust op voorsprong en was verder belangrijk met twee rushing touchdowns.

Toch was de held van de wedstrijd uiteindelijk Baylor-quarterback Bryce Petty. Hij deed er de hele dag alles aan om zijn ploeg in de wedstrijd te houden en slaagde hierin met enkele geweldige passes.

Petty zou uiteindelijk voor 510 yards en zes touchdowns gooien in een wedstrijd waarin de Bears met 11:38 te gaan nog tegen een 58-37 achterstand keken. Beide teams zouden bij elkaar goed zijn voor 119 punten en dit betekende dat de defensies van beide teams het een stuk minder deden dan in hun vorige wedstrijden:

Notre Dame ontsnapt tegen North Carolina

Net als #5 Baylor wist ook #6 Notre Dame ongeslagen te blijven. Maar gemakkelijk ging dat niet, in eigen huis leverde het duel met de North Carolina Tar Heels genoeg problemen op. Toch wisten de Fighting Irish aan het einde de wedstrijd uit het vuur te slepen en wonnen zij met 50-43.

Notre Dame was zeer slordig en gaf maar liefst drie turnovers op, daarnaast was ook de defensie niet in beste doen, zij gaven maar liefst 43 punten op en dit is het hoogste aantal wat de Fighting Irish ooit hebben opgegeven tijdens een overwinning. De Tar Heels wisten hun tegenstander meerdere malen te verrassen, zoals onderstaand voorbeeld goed laat zien:

Ondanks alles wist quarterback Everett Golson (300 passing yards, drie touchdowns en één interception) zijn ploeg naar de overwinning te leiden. Volgende week zal het echter beter moeten, dan gaat de ploeg van Brian Kelly namelijk naar Tallahassee om het in een rechtstreeks duel op te nemen tegen de ongeslagen #1 Florida State Seminoles.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen