Bautista: ‘Mooi gebaar dat Ortiz mij gekozen heeft’

Door

Na de 9-7 zege van de Toronto Blue Jays op de Boston Red Sox, reageerde Blue Jays derde honkman Jose Bautista op het bericht dat hij door Red Sox David Ortiz was uitgekozen voor de Home Run Derby.

,,Het is echt een enorme eer voor mij dat ik door hem wordt uitgekozen,” vertelde Bautista lovend over zijn landgenoot.

,,Ik wist natuurlijk dat er een kans was dat ik gekozen zou worden, maar als je dan ook nog wordt gekozen is het natuurlijk een heel mooi gebaar. Zeker als een landgenoot je dan kiest,” vertelt de speler met Dominicaanse roots.

Na afloop spraken de twee landgenoten kort met elkaar. ,,Het was een zeer aangenaam gesprek. ‘Big Papi’ is echt een voorbeeld hoe hij zich gedraagt als rolmodel richting de jeugd.”

Het was voor Bautista sowieso een heerlijk begin van de week, want eerder op de dag had hij nog te horen gekregen dat hij met de meeste stemmen ooit was verkozen tot de All-Star Game. Nooit eerder stemden zoveel fans (zo’n 7,4 miljoen mensen stemden op hem) op een speler.

Bautista is wederom bezig met een uitstekend seizoen, nadat hij het afgelopen seizoen al goed was geweest voor 54 homeruns, de meeste van de gehele MLB. Dit seizoen is hij al goed voor 27 homers.

,,Ik gok, gezien het stadion waar we volgende week in moeten strijden tijdens de Home Run Derby, dat er veel spektakel te beleven zal zijn,” voorspelde Bautista. Het evenement zal plaatsvinden op Arizona’s Chase Field.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen