Barnes geschorst na duwincident tegen Mavs

Door

Matt Barnes, forward van de Los Angeles Lakers, werd voor een wedstrijd geschorst nadat hij Jason Terry duwde tijdens de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks.

,,Hij zal zo’n dingen van zich moeten afzetten als we in de play-offs spelen. Je wil niet onderbemand spelen in zo’n fase,” zei head coach Phil Jackson. ,,Maar we hechten wel waarde aan het feit dat hij opkwam voor een teamgenoot.”

De forward werd uitgesloten tijdens de overwinning van de Lakers met nog iets meer dan negen minuten te gaan in het vierde kwart. Hij had Mavs’ guard Jason Terry geduwd nadat die een tweede flagrate fout beging door Lakers’ guard Steve Blake tegen de grond te duwen.

Scheidsrechter Joey Crawford bracht Barnes naar de zijlijn waar hij werd tegengehouden door Mavericks assistent coach Terry Stotts. Barnes duwde Stotts arm van rond hem weg en liep naar de bank van de Lakers. Stotts verloor het evenwicht en viel in het publiek.

,,Ik probeerde gewoon om naar onze bank te gaan en iemand wou me tegenhouden,” zei Barnes. ,,Ik wist niet dat het een coach was tot ik me omdraaide. Ik zou nooit een coach wegduwen, maar hij was me aan het tegenhouden.”

Terry werd niet gestraft voor de feiten en zijn fout werd van flagrant 2 naar flagrant 1 gebracht. Phil Jackson zegt dat het eerlijk is dat Terry niet werd gestraft: ,,Met basketbal had de fout weinig te maken, maar hij zou nooit iemand kwaad proberen te doen.”

Het duel werd overigens zeer eenvoudig gewonnen door de Lakers. In eigen huis bleken ze met 110-82 te sterk voor de Mavs.

Zie hier de aanleiding voor het opstootje.

Foto: static.foxsports.com

Ook leuk om te lezen