B**** fight Bryant & Smush Parker

Door

De spelers in de NBA zijn topsporters. Het zijn atleten. Het zijn miljonairs. Het zijn basketballers die miljoenen fans over de hele wereld bijna dagelijks vermaken met schitterende moves, knappe fade-aways, keiharde dunks en soft touch floaters. Maar daarnaast zijn de meesten ook gewoon nog steeds het jongetje uit de achterbuurt, waar het recht van de sterkste gold en waar reputatie het belangrijkste was. Met de regelmaat van de klok zijn er dan ook onderlinge vetes in de NBA. Normaal gaat het dan om de Lance Stephenson’s in de league, maar als Kobe Bryant erbij betrokken is, w0rdt het interessant.

Bryant noemde Smush Parker eerder deze week de slechtste teamgenoot die hij ooit had. Niet geheel toevallig speelde Parker bij de Lakers in een periode dat de ploeg niets won en een hele matige periode doormaakte, op weg naar twee titels in 2009 en 2010. Bryant speelde in de tijd ook met Kwame Brown, Brian Cook, Stanislav Medvedenko, Devean George en Chris Mihm. “Parker had nooit in de NBA mogen spelen, maar de Lakers waren te cheap om een normale point guard te betalen. Dus lieten we hem maar rondlopen.” Aldus Bryant.

Een punt heeft Kobe wel, aangezien Parker na zijn 162 duels bij de Lakers in de drie volgende jaren nog maar 58 keer in actie kwam bij andere NBA-teams en vervolgens de league verliet. Toch deed Smush het niet eens zo slecht in LA met ruim 11 punten per duel en zo’n drie assists.

Na de uitspraak van Kobe was er nog niet zoveel aan de hand, maar de vete tussen de twee werd uitgebreid toen Parker uitgebreid reactie gaf op het commentaar van Bryant. “Mijn twee jaar in LA waren een zegen, maar samenspelen met Kobe niet. Hij is een van de beste spelers aller tijden, dat is zeker, maar ik heb een hekel zijn persoonlijkheid. De manier waarop hij met mensen omgaat, ik heb niet zoveel met die kant van Kobe.”

“Een keer wilde ik met hem praten. Dat wilde hij niet. Ik moest meer presteren om überhaupt een gesprek met hem te hebben. Basketball is een teamsport, niet individualistisch als golf of tennis. Hij in het vliegtuig altijd apart en bij een team-uitje in een restaurant had hij zijn eigen tafel, en de rest van het team zat aan een andere tafel. Aan het eind van het tweede seizoen ben ik zelfs gestopt met de bal naar hem te passen. De Lakers zouden eigenlijk Los Angeles Bryants moeten heten.”

De b**** fight werd echter weer even snel beëindigd als hij begon, door een en dezelfde persoon. Bryant reageerde met een glimlach op de reactie van Parker. “Er valt niet meer zoveel te zeggen. Ik heb hem zijn dertig minuten bekendheid gegeven. Het is allemaal prima. Hij speelt nu in China toch? Ik wens hem het beste. Misschien komt hij nog eens terug in de NBA, dan zien we van dichtbij wel hoe het is.” De kans dat Parker terug komt in de NBA? Misschien moet Smush een boek gaan schrijven over zijn twee jaar bij de Lakers.

 

Ook leuk om te lezen