Avalanche in laatste seconde langs Bruins

Door

Colorado Avalanche v Boston Bruins

Lange tijd leek het er op dat Colorado Avalanche en Boston Bruins op weg waren naar een overtime, maar een heel laat doelpunt van Daniel Briere zorgde er voor dat een verlenging toch niet nodig was. Daarmee vergaarde Colorado de eerste punten van dit nog jonge seizoen.

Avalanche @ Bruins

Beide ploegen hadden op voorhand gecombineerd in 5 wedstrijden in totaal 3 doelpunten gescoord. Dat aantal haalden beide ploegen gezamenlijk ook in deze wedstrijd, al scheelde het niks. Met nog 0,4 seconden op de klok verscheen Daniel Briere in vrije positie voor doelman Niklas Svedberg en de routinier maakte geen fout. Het was het 300ste doelpunt van Briere in de NHL. De eindstand was 2-1.

Ducks @ Sabres

Buffalo Sabres blijft puntloos na een 5-1 oorwassing in eigen huis tegen Anaheim Ducks. Rookie William Karlsson maakte indruk voor de Ducks met twee goals. Fredrik Andersen had het niet druk; de doelman van Anaheim zag slechts 12 schoten op zijn doel afgevuurd worden.

Canadiens @ Lightning

Montreal Canadiens, koploper in de NHL, kreeg een nog forsere nederlaag te verwerken. Er stond geen enkele maat op Steven Stamkos, die in 17:16 ijstijd 12 keer op doel mocht schieten en drie keer doel trof. Driemaal gaf Victor Hedman de assist en de verdediger trof zelf ook nog eenmaal doel. Hedman staat daardoor bovenaan in het topscorersklassement met 7 punten.

Senators @ Panthers

In het BB&T Center waren de doelpunten schaars, er stond na drie periodes een 1-0 eindstand op het bord. Clarke MacArthur maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Opvallender was het lage aantal toeschouwers. Slechts 7311 mensen kwamen op het duel af, verreweg een dieptepunt in de clubhistorie van de Florida Panthers. Het vorige dieptepunt stond op 10.063 toeschouwers en stamt van 31 oktober 2007, toen de Carolina Hurricanes op bezoek waren. Om die reden worden de geruchten over relocation van Florida Panthers nieuw leven ingeblazen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen