Avalanche bemachtigen rechten op Varlamov

Door

De Colorado Avalanche hebben vrijdag de rechten verkregen op goalie Semyon Varlamov en krijgen hiermee eindelijk de gewenste vervanger voor Craig Anderson, die halverwege het afgelopen seizoen naar Ottawa werd getrade. Varlamov komt over van de Washington Capitals, waar de 23-jarige goalie al vijf seizoenen lang een tweestrijd uitvocht met eerste keeper Micheal Neuvirth voor de plek tussen de palen.

De Avalanche geven in deze ruil hun pick uit de eerste ronde van de draft in 2012 op, evenals een pick uit de tweede ronde van deze draft. Het is daarbij echter nog niet duidelijk of het daarbij gaat om de eigen pick of om die van de Boston Bruins die de Avalanche eerder via een trade hadden verkregen.

General manager Greg Sherman is in ieder geval in zijn nopjes met de nieuwe goalie: „Met Semyon Varlamov hebben we een zeer getalenteerde keeper binnengehaald. Ondanks zijn jeugdige leeftijd van 23 jaar wordt hij door onze mensen beschouwd als een solide en getalenteerde goalie. Met deze versterking hebben we onze topprioriteit voor nu en voor de komende jaren afgehandeld.”

Naast het aantrekken van een nieuwe goalie hebben de Avalanche ook een verdediger aangetrokken. Jan Hejda, sinds vrijdagmiddag een free agent, zette namelijk zijn handtekening onder een vierjarig contract dat hem 13,5 miljoen dollar zal opleveren.

Met deze nieuwe versterkingen hebben de Avalance de eerste stappen gezet om een desastreus seizoen als het afgelopen jaar in de toekomst verder te voorkomen. Het team uit Colorado eindigde in 2010-2011 namelijk als het op een na slechtste team van de NHL maar wil in de komende jaren weer mee gaan doen om plaatsing voor de play-offs.

Foto: capscrazy.wordpress.com

 

Ook leuk om te lezen