Auto-ongeluk kost Cowboys linebacker Jerry Brown het leven

Door

De Dallas Cowboys zijn opgeschrikt door een tragedie op de dag dat ze naar Ohio vliegen voor de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals. Linebacker Jerry Brown kwam vannacht om het leven bij een auto ongeluk, en zijn teamgenoot, defensive tackle Josh Brent, is door de politie gearresteerd voor ‘intoxicated manslaughter’. Hij zat met drank op achter het stuur.

Volgens politie woordvoerder John Argumaniz vond het ongeval plaats rond 02:20 ’s nachts. Brent reed te snel en raakte een trottoirband, waarna de auto over de kop vloog.

Brown en Brent speelden samen college football voor Illinois, en waren goed bevriend. De linebacker was een undrafted free agent, en bracht enkele maanden door bij de Indianapolis Colts. Hij kreeg speelminuten tegen de New York Jets, maar belandde daarna op de practice squad van de Dallas Cowboys. Brent was bezig aan zijn derde seizoen, en kreeg in de afgelopen weken veel speeltijd door de blessure van Jay Ratliff.

“We zijn ontzettend bedroefd door het nieuws,” zei Cowboys eigenaar Jerry Jones in een verklaring. “Onze gedachten gaan uit naar de familie van Jerry Brown, en alle mensen die hem kenden en van hem hielden.”

Het is niet voor het eerst dat Brent met drank op achter het stuur zat. Ook tijdens zijn college jaren in Illinois werd hij een keer gearresteerd voor ‘Driving Under Influence’.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen