Auburn kent moeizame start van seizoen

Door

De huidige nationale kampioen Auburn Tigers stonden voor het begin van dit weekend, nadat hun sterspelers zijn vertrokken naar de NFL, slechts als 23ste in de ranking. Die plek werd veelal als te laag gezien, maar hun moeizame 42-38 overwinning op Utah State toonde inderdaad dat een aantal belangrijke plekken in de ploeg niet zo goed zijn ingevuld als de afgelopen twee seizoenen.

Ze zijn niet kansloos en Utah State kan een verrassing worden dit jaar, maar dat maakt deze ietwat valse start van Auburn niet minder opvallend.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen Auburn en Utah State:

(21) Missouri en (12) South Carolina kenden allebei ook geen makkelijke avond. Missouri nam pas in het laatste kwart echt afstand van het normaal vrij zwakke Miami (OH), welke de school uit Ohio is en zeker niet te verwarren met de momenteel in opspraak geraakte universiteit uit Florida met dezelfde naam. Eindstand daar was 17-6.

South Carolina speelde als SEC titelkandidaat tegen het ongerankte East Carolina en die ploeg uit North Carolina nam brutaal een 17-0 voorsprong. De ECU Pirates, vooral bekend als de alma mater van NFL-ster en Tennessee Titans RB Chris Johnson, stonden daarna ook nog 24-17 voor, maar wisten een vervolgens ontketende SCAR Gamecocks niet meer te stoppen. 56-37 was het gevolg, onder meer omdat South Carolina hun ster quarterback Garcia alsnog het veld in stuurden ter vervanging van hun nieuwe talent Shaw om de achterstand recht te zetten.

De twee krakers van de avond waren op het eerste oog het treffen tussen de (5) Boise State Broncos uit Idaho en de (19) Georgia Bulldogs in de Georgia Dome in Atlanta. Die wedstrijd ging lang gelijk op door veel offensieve fouten, maar een goed spelende Boise St QB Kellen Moore maakte uiteindelijk het verschil en 3 TDs uit zijn hand brachten de eindstand op 35-21 in het voordeel van de Broncos.

Foto: AP

1 Reactie
  1. Sjoerd 6 jaar ago

    Impressive comeback van Auburn, maar man man man wat was de Defense slecht!!

    En met het schema wat Auburn nog voor de boeg heeft mogen ze heel blij zijn als ze er 6 winnen dit seizoen

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen