Auburn geeft LSU een lesje college football

Door

LSU v Auburn

#5 Auburn moest het dit weekend opnemen tegen #15 LSU. Twee topploegen tegen elkaar geeft meestal een spannende wedstrijd, maar daar was deze keer geen sprake van. Auburn domineerde de gehele wedstrijd op bijzonder indrukwekkende wijze en won uiteindelijk met 41-7.

Nick Marshall uitstekend.

LSU zal deze wedstrijd snel willen vergeten. Op alle vlakken waren ze zwakker dan Auburn. Probleem voor LSU is echter dat ze na deze tweede verliespartij van het seizoen weinig hebben om de aandacht op te richten. Dat verhaal is voor Auburn uiteraard heel anders. In de nieuwe AP rankings zal Auburn zonder enige twijfel de tweede plek achter Florida State in gaan nemen en daarmee zijn de nummers één en twee van vorig seizoen weer terug waar ze eind vorig seizoen ook stonden.

Auburn quarterback Nick Marshall speelde foutloos en was zonder twijfel de speler van de wedstrijd. Hij was goed voor 207 yards en twee touchdowns passing en deed daar over de grond nog eens 119 yards en twee touchdowns bij. Een prestatie die hem zeker in de spotlight zal zetten voor de Heisman Trophy. Het gemak waarmee hij de LSU verdedigers het bos in stuurde was werkelijk verbazingwekkend.

Zelfs het uit het veld sturen van Nick Ruffin na onderstaande snoeiharde, maar illegale, hit op Trey Quinn deed Auburn niets. Auburn heeft namelijk meer dan genoeg spelers op de bank die de kwaliteit hebben om starter te zijn bij bijna alle teams in het college football.

De enige resterende vraag na deze indrukwekkende zege is of Auburn wel op plek twee in de rankings hoort. Florida State heeft immers nog niet weten te overtuigen en is minder sterk dan een jaar geleden. Auburn daarentegen heeft duidelijk nog een extra stap voorwaarts kunnen maken en lijkt klaar om dit jaar wel het kampioenschap te winnen.

Arizona State spectaculair voorbij USC

Een week geleden stond Arizona State zelf nog in de rankings, maar nadat ze de oren gewassen kregen door UCLA vlogen ze terecht uit deze rankings. Arizona State was het daar blijkbaar niet mee eens, want uit tegen #16 USC lieten ze zien dat ze wat te bewijzen hadden. In een weekend vol met spectaculaire uitslagen zorgde de Sun Devils voor de meest spectaculaire finish en wonnen met 38-34.

Met nog vier minuten op de klok stond Arizona State met 18-27 achter. De laatste vier minuten gooide echter alles op de kop. Arizona State quarterback Mike Bercovici schroefde in recordtijd zijn al indrukwekkende statistieken op tot ongekende hoogte. Uiteindelijk was hij goed voor 510 yards en vijf touchdowns passing. Cijfers die je normaal alleen in een videogame ziet. De mooiste van de avond was een 77 yard touchdown pass naar Jaeleen Strong, totaal goed voor 202 yards en drie touchdowns, in het tweede kwart.

Vier touchdowns in vier minuten

Arizona State kwam met net iets minder dan vier minuten te gaan terug tot 25-27. Aangezien ze door geblunder in het derde kwart al hun time-outs al hadden gebruikt, voelde ze zich gedwongen om met een onside kick direct weer in balbezit te komen. Dit mislukte echter jammerlijk. Lang hoefden de Sun Devils uiteindelijk niet te wachten op de bal, want USC scoorde binnen een minuut zelf met een rushing touchdown van 53 yards.

Bercovici kreeg dus opnieuw de bal in zijn handen en precies één pass later stond Cameron Smith na 73 yards in de endzone. De onside kick ging opnieuw fout, maar na een three and out voor USC kreeg Bercovici de bal wederom in zijn handen met nog slechts 27 seconden op de klok. Twintig seconden later was er nog tijd om één keer te passen, een Hail Mary richting de endzone werd wonderwel gevangen door Jaelen Strong in de laatste seconde van de wedstrijd. USC kon enkel vol ongeloof toekijken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen