Atlanta verliest zevende wedstrijd op rij tegen Cardinals

Door

St Louis Cardinals v Atlanta Braves

Nog geen week geleden leken de Atlanta Braves al vroeg in het seizoen een flinke voorsprong op te bouwen in de NL East. Sindsdien zit echter de klad erin en gisteren werd er voor de zevende keer op rij verloren, ditmaal van de St. Louis Cardinals met 5-4.

Voor Andrelton Simmons was het een minder fijne avond. De gold-glove shortstop verspeelde een kans op een dubbelspel toen hij volledig mistastte bij een ground ball van Mark Ellis (aanvallend deed Simmons het beter, hij ging 2-uit-4). Het was een fout waar de Cardinals gretig van profiteerden door drie runs te scoren in diezelfde inning. In de zesde inning voegde St. Louis er twee bij en toen de Braves offense eenmaal tot leven kwam was het al te laat.

Het grootste probleem van Atlanta tijdens de losing streak is ongetwijfeld het binnen slaan van runs, de Braves zijn tijdens deze reeks 6-uit-51 met mannen in scoringspositie. De Braves zijn echter nog wel steeds de leiders in de MLB wat betreft het team ERA met 2.72.

Leading Off

Een team dat juist in een goede flow zit zijn de Detroit Tigers. De Tigers namen het op tegen de Astros en met Max Scherzer op de heuvel werd er een zakelijke 2-0 overwinning geboekt. Voor de Tigers is dit alweer hun zesde overwinning op rij en ze gaan nu aan kop in de AL Central met een voorsprong van 4.5 wedstrijden op de Minnesota Twins.

De ster was de Cy Young winnaar van vorig jaar: Max Scherzer. Hij gooide in acht innings negen strikeouts en gaf slechts drie hits op. In de negende inning werd Joe Nathan er in gebracht om zijn zesde save van het seizoen te pakken. Dit betekende dus dat Scherzer wederom geen complete wedstrijd gooide, en dat is redelijk uniek. De 29-jarige Scherzer heeft namelijk 172 starts gemaakt in zijn carrière maar heeft nog nooit een complete game gegooid. Dat is in de geschiedenis van de MLB nog nooit voorgekomen.

Three Strikes

* De Pittsburgh Pirates beleven geen makkelijke start. Vorig jaar waren ze nog de cinderella van de MLB, dit seizoen hebben ze moeite om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Gisteren werd er wederom verloren, in een marathonwedstrijd waren de San Francisco Giants met 11-10 te sterk en de manier waarop was schrijnend. Een bunt van reliever Jean Machi leidde tot een error waaruit Hunter Pence de winnende run kon scoren in de dertiende inning. Machi pakte hierdoor alweer zijn vijfde overwinning als reliever waarmee hij bovenaan staat in de MLB, samen met starters Mark Buehrle, Zack Greinke en Adam Wainwright.

* Toen de Colorado Rockies tijdens het offseason hun centerfielder Dexter Fowler naar de Houston Astros weg ruilden voor o.a. werper Jordan Lyles keken veel mensen scheef op. De jonge Lyles had immers nooit aan de verwachtingen voldaan in Houston en leek totaal niet geschikt voor Coors Field. Toch lijkt het erop alsof de Rockies iets zagen in de 23-jarige werper wat de Astros niet zagen. Gisteren was hij tegen de Rangers goed voor acht innings waarin hij slechts twee runs op gaf. De Rockies wonnen dankzij deze prestatie met 8-2 van Texas en Colorado doet het momenteel meer dan goed met een record van 20-14. En Lyles? Die heeft een 4-0 record met een 2.62 ERA, terwijl in de drie voorgaande seizoenen in Houston zijn ERA altijd boven de grens van vijf punten kwam.

* Scott Kazmir verloor zijn eerste wedstrijd als een Oakland A. In een spannende wedstrijd waren de Seattle Mariners met 4-2 te sterk voor Oakland en het verschil werd gemaakt door een rookie aan de kant van Seattle. Steffen Romero kreeg een kans om de offense van wat nieuw elan te voorzien en deed dit met succes door de winnende run binnen te slaan in de vijfde inning. De Mariners van Cano en co. hebben nu drie wedstrijden op rij gewonnen en zijn weer terug op .500 met een 15-15 record.

Seventh Inning Stretch

De Minnesota Twins staan momenteel tweede in de AL Central waar de meeste mensen vooraf naar de Indians en Royals keken als voornaamste concurrenten van de Detroit Tigers. Gisteren deelden ze uitgerekend Cleveland een klap uit dankzij deze extra-inning homerun van Eduardo Escobar die genoeg bleek te zijn voor de overwinning, en daarnaast hielp dit ook:

De Royals bewezen zichzelf ook geen goede dienst, zij verspeelden een voorsprong in de twaalfde inning in San Diego:

En dan zijn er de Mets, die uiteraard weer op knullige wijze een voorsprong verspelen en dan zo verliezen:

Scoresheet

St. Louis Cardinals (17-16) @ Atlanta Braves (17-14), 4-3
New York Mets (16-15) @ Miami Marlins (17-15), 3-4
Seattle Mariners (15-15) @ Oakland Athletics (19-13), 3-1
Chicago White Sox (16-17) @ Chicago Cubs (11-19), 3-1 na twaalf innings
Los Angeles Dodgers (18-15) @ Washington Nationals (18-14), 0-4
Minnesota Twins (15-15) @ Cleveland Indians (13-19), 1-0
San Francisco Giants (21-11) @ Pittsburgh Pirates (12-20), 11-10 na dertien innings
Toronto Blue Jays (15-17) @ Philadelphia Phillies (15-15), 3-0
Houston Astros (10-22) @ Detroit Tigers (18-9), 0-2
Arizona Diamondbacks (11-24) @ Milwaukee Brewers (22-11), 3-8
Texas Rangers (17-15) @ Colorado Rockies (20-14), 2-8
New York Yankees (16-15) @ Los Angeles Angels (16-15), 1-4
Kansas City Royals (14-17) @ San Diego Padres (15-18), 5-6 na twaalf innings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen