Atlanta Falcons krijgen nieuw stadion

Door

Baltimore Ravens v Atlanta FalconsSportamerika.nl berichtte enige tijd geleden al over de discussie rondom het huidige Georgia Dome in Atlanta en de kogel lijkt nu door de kerk. Officials van de Falcons zeggen dat financieel gezien de deal voor een one billion dollar stadium in downtown Atlanta rond is. De gemeenteraad van de stad moet nu stemmen over het voorstel.

Hoge kosten
Burgemeester Kasim Reed en Falcons eigenaar Arthur Blank maakten het nieuws van de financiële deal bekend op een persconferentie samen met de gouverneur van Georgia. Reed zei dat de publieke bijdrage aan het stadion gaat via een hotel-motel belastingverhoging en dat dit ongeveer 200 miljoen dollar zal opleveren. De stad zelf zal 15 miljoen dollar op tafel gooien en de Falcons zullen 800 miljoen dollar bijdragen plus een aanvullende 50 miljoen voor de infrastructuur dat komt kijken bij het nieuwe stadion.

De franchise is ook nog eens verantwoordelijk voor het betalen van eventuele onvoorziene extra kosten. De weg is dus vrij voor een nieuw multifunctioneel stadion waarbij het binnenhalen van een nieuwe MLS franchise ook zeker op de rol staat.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen