Atlanta Falcons gekozen voor Hard Knocks

Door

Divisional Playoffs - Seattle Seahawks v Atlanta Falcons

De keuze voor de negende editie van de HBO serie Hard Knocks is gevallen op de Atlanta Falcons. De keuze is ietwat verrassend, aangezien één van de criteria voor deelname aan de serie was dat een ploeg geen play-offs had gehaald in de afgelopen twee jaar, iets waar de Falcons met hun NFC Championship Game in 2012 niet aan voldoen. Verder staat ook Falcons-coach Mike Smith bekend als iemand die het liefst alle afleidingen weghoudt bij zijn ploeg. Of de ploeg zich wellicht vrijwillig heeft aangemeld is onbekend.

Het is de eerste keer dat de Falcons meedoen aan de serie en eigenaar Arthur Blank is in zijn nopjes met de keuze voor zijn team: “Wij kijken vooruit naar de mogelijkheid om onze fans een blik in de keuken te laten werpen en te laten zien wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding op een lang seizoen. Daarnaast hoop ik dat we ons op positieve wijze kunnen profileren richting de rest van het land.” Ook coach Mike Smith erkende dat het een mooie kans is om de fans nog meer in contact te laten komen met het team.

De Falcons zijn de opvolgers van de Cincinnati Bengals die in 2013 in de spotlight stonden. Waar de focus het aankomende seizoen op zal liggen is (nog) onduidelijk maar waarschijnlijk zal de comeback van wide receiver Julio Jones één van de voornaamste onderwerpen zijn. Daarnaast beschikt het team met Roddy White over een sterspeler die graag zijn mond open doet en is er met Mike Tice een nieuwe assistent-coach binnengehaald die bekend staat om zijn harde aanpak.

Hard Knocks gaat op 5 augustus in première op HBO en zal – waarschijnlijk – uit vijf wekelijkse afleveringen bestaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen