Athletics, Yankees slaan toe in slotfase

Door

Detroit Tigers leken na twee wedstrijden al zo goed als zeker van een plek in de finale van de American League. De Tigers boekten twee zeges en het kon niet meer misgaan. Na vier duels in de serie is de stand echter weer gelijk, dankzij twee overinningen van de Oakland A’s. Het vierde duel wonnen de A’s met 4-3.

Voor duizenden uitzinnige fans in het eigen Coliseum zag het er lange tijd naar uit dat de ploeg met de kleinste begroting in de MLB zou worden uitgeschakeld. Met nog één slagbeurt voor de A’s te gaan leidden de Tigers met 3-1 en closer Jose Valverde had nog slechts drie uit nodig om Detroit naar de eindstrijd te leiden.

Het liep echter helemaal anders. Valverde zat niet in zijn ritme en kreeg de ene honkslag na de andere om zijn oren. Met twee man op de honken sloeg Seth Smith een twee-honkslag, goed voor de twee gelijkmakende punten. Met een man op de honken, was het Coco Crisp die een enkele honkslag leek te slaan. De defensie van de Tigers liet de bal echter door de handschoen glippen en de A’s scoorden het winnende punt.

De vijfde en beslissende wedstrijd wordt vanavond in Oakland gespeeld.

Raul Ibanez dé held van de Yankees

De New York Yankees hebben opnieuw de leiding genomen in de play-offserie tegen Baltimore Orioles. De Yankees waren in het derde duel van de best-of-fiveserie met 3-2 te sterk. Het was Raul Ibanez die de held van de avond werd. Eerst trok hij in de negende inning met een homerun de stand gelijk naar 2-2. In de twaalfde slagbeurt bezorgde hij New York met een tweede homerun de zege.

Bij een 2-1 achterstand en nog maar een slagbeurt te gaan besloot Yankees-manager Joe Girardi om zijn matig presterende sterspeler Alex Rodriguez van het veld te halen en de veertigjarige Ibanez te gebruiken. Het bleek een gouden wissel. De man van één miljoen dollar bleek van grotere waarde dan A-Rod, die voor 29 miljoen dollar op de loonlijst staat.

“We bleven er in geloven”, lachte Ibanez na afloop. “Het is een zegen dat ik de mogelijkheid kreeg om deze runs te maken. En A-Rod was de eerste om me te feliciteren. Maar het gaat om de Yankees en om te blijven winnen.” Het vierde duel staat vanavond in New York op het programma.

Dit artikel is geschreven door Jan Willem Zeldenrust

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen