Astros verlengen contract Rodriguez met drie jaar

Door

Wandy Rodriguez, de 32-jarige startende werper van de Astros, verlengde zijn contract met drie jaar. Het driejarige contract zorgt er voor dat de Astros en Rodriguez arbitration kunnen ontwijken.

Rodriguez zal in de komende drie seizoenen 34 miljoen dollar verdienen. Als hij gedurende zijn contract aan bepaalde eisen (zijn nog niet publiekelijk bekend gemaakt) voldoet, zal de optie voor een vierde jaar gelicht worden. Als dit gebeurt, zal hij over die vier jaar 44,5 miljoen dollar verdienen.

Rodriguez brak in 2005 door bij de Astros en speelde nooit voor een ander team. Hij heeft een career record van 62-64 met een ERA van 4.18 en 838 strikeouts. De afgelopen twee jaar was hij gemiddeld goed voor 200 innings en 32 starts per seizoen. De Astros zijn ervan overtuigd dat hij dit de komende jaren kan herhalen. Rodriguez wordt waarschijnlijk de tweede starter achter Brett Myers, die vorig jaar erg sterk terugkeerde na een aantal seizoenen waarin hij geplaagd werd door blessures.

De Astros hebben nog een speler die in aanmerking komt voor arbitration: Hunter Pence. Pence en de Astros komen er niet uit en lijken op weg naar een arbitration hearing. Pence wil volgend jaar 6.9 miljoen dollar verdienen, maar de Astros willen niet hoger dan 5.1 miljoen gaan. Een groep van drie bemiddelaars zal in februari beslissen welk van deze twee bedragen Pence in 2011 zal verdienen.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen