A’s verslaan Whites Sox, Inge doet Lethal Weapon imitatie

Door

Brandon IngeDe Oakland Athletics hebben zaterdag de Chicago White Sox met 9-7 verslagen in een echt honkbalgevecht.  Brandon Inge besliste de wedstrijd door de A’s in de achtste inning met een RBI single op een 8-7 voorsprong te brengen. De single van Inge was weinig opmerkelijk, dat de 35-jarige Inge überhaupt nog aan slag kwam was dat des te meer.

In de zevende inning raakte de schouder van de third baseman van de A’s uit de kom toen hij naar de grond dook om een bal tegen te houden. Inge reageerde alsof hij sergeant Martin Riggs uit de Lethal Weapon films was, hij bracht zijn schouder zelf terug in de kom en speelde gewoon door.

Schouder uit de kom, niks bijzonders voor Inge
Het voorval maakte op Inge zelf nog de minste indruk. De veteraan in de Major Leagues heeft naar eigen zeggen zijn schouder minstens zestien à zeventien keer eerder gedisloceerd.  Zijn reactie was dan ook erg kalm, ‘Mijn schouder raakte uit de kom. Dus ik moest hem gewoon terug in de kom zetten.’

Als het aan Inge ligt speelt hij ook morgen gewoon weer een wedstrijd. ‘Mijn schouder kan morgen een beetje gevoelig zijn, maar ik doe mijn best. Ik ben van plan te spelen. Maar als ik het gevoel heb dat ik het team benadeel, kom ik niet terug het veld in.’

Honkbalgevecht in Chicago
De thuisspelende White Sox openden de score in de tweede inning op een infield out van Dayan Viciedo en een RBI double van Tyler Flowers. Het duurde echter niet lang voordat de A’s met een antwoord kwamen.

De mannen uit Oakland bogen hun achterstand al snel om naar een 6-2 voorsprong. De run van de A’s begon in de derde inning. Twee runners wisten te scoren op een single van Chris Carter. En na een walk voor Inge, zorgde Derek Norris met een ground-rule double voor de 4-2. Adam Rosales sloeg met een single de 5-2 binnen, waarna Josh Reddick in de vierde inning met nog een single voor de 6-2 zorgde.

In de gelijkmakende vierde slagbeurt brachten de White Sox de score terug naar 6-3 op een single van Flowers. Home runs van Kevin Youkilis en Flowers in de vijfde inning zorgden voor een gelijke stand, 6-6. Een inning later nam Chicago een 7-6 voorsprong door een single van A.J. Pierzynski.

A’s beslissen de wedstrijd in de achtste inning
Maar het laatste woord was dus aan Brandon Inge en de A’s.  Eerst was er een home run voor Jonny Gomes voor 7-7, waarna  de single van Inge de score op 8-7 bracht. Gomes gooide in de negende inning de wedstrijd op slot met een single naar het linksveld waar Coco Crisp op kon scoren.

Brandon Inge was wel te spreken over het scoreverloop, ‘Het laat zien dat er vandaag twee teams waren die allebei niet snel opgeven, daar houd ik wel van’.

Dat Brandon Inge een man is die niet snel opgeeft is na zaterdag in ieder geval wel duidelijk geworden.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen