Artest heeft nieuwe hobby: stand-up comedian

Door

Ron Artest, de forward van de Los Angeles Lakers, gaat zich tijdens de NBA lockout bezig houden met mopjes tappen in ‘Ron Artest’s Ultimate Comedy Tour’.Artest stond altijd gekend als het vreemde eendje en met dit initiatief bewijst hij dat nog maar eens. Hij is de gast van een tour die door vier steden zal gaan. Artest heeft nooit eerder stand-up gedaan.

“Ik ken twee grappen, daarna zal ik moeten improviseren”, zei Artest. “Ik maak mij toch altijd belachelijk, dus wat is het grote probleem?”

Artest werd geïntroduceerd door Budd Friedman, de oprichter van de Improv Comedy Club. “Hij is de minst gerespecteerde speler van het verliezende Loas Angeles basketbalteam… Hij is één van de slechtste rappers ooit”, zei Friedman. Artest had de man geholpen met het schrijven van die grappige introductie.

De controversiële Artest vertelde kort geleden dat hij zijn naam binnenkort zou willen veranderen in Metta World Peace. Hij werd daarvoor geïnspireerd door NFL-speler Chad Ochocinco (die heette vroeger Chad Javon Johnson) die zijn naam ook had aangepast.”Ik heb mijn naam veranderd want ik was Ron Artest beu”, zei Metta World Peace. “En als fans boos worden op mij, dan kunnen ze niet zeggen, ‘ik haat World Peace’.”

Artest of beter, World Peace, wilde ook wel wat kwijt over de nieuwe coach van de Lakers, Mike Brown. ”Wij hebben niet gedaan wat moest om Brian Shaw (assistent van Phil Jackson afgelopen seizoen en voormalige speler van de Lakers) te houden en dat is heel teleurstellend”, zei hij. “Je mag niet vergeten van waar je komt, wat je allemaal hebt meegemaakt, wie je hielp om die ring te winnen, wie er voor je was toen je gefrustreerd of gestresseerd was. Daarvoor moeten we Brian Shaw bedanken.”

Artest voegde er wel aan toe dat dit zijn relatie met Brown niet zou verzuren. “Dit wil niet zeggen dat ik niet van Mike Brown zal gaan houden, maar voor de komende maanden ben ik teleurgesteld dat we Brian Shaw niet hebben weten te behouden.”

De forward heeft ook plannen om in Europa te spelen als de lockout te lang duurt. Hij kiest echter voor de minder gekende Britse liga. “De teams daar zijn niet goed, maar ik ben daar bezig met een film, dus waarom niet?”, zei Artest. Zijn voorkeur zou liggen bij de Cheshire Jets of de Glasgow Rocks in de British Basketball League.

Zie hier enkele hoogtepunten van Artest zijn eerste optreden in Los Angeles

Foto: losthatsportsblog.com

Ook leuk om te lezen