Anthony leidt de Knicks naar een overwinning

Door

Carmelo Anthony noemde deze wedstrijd vooraf al een ‘must-win game’. Vervolgens deed hij niemand tekort door zijn beste wedstrijd in het shirt van de New York Knicks te spelen.

Anthony scoorde 39 punten en leidde zijn team naar een 113-106 overwinning tegen de Orlando Magic, na verlenging. Amar’e Stoudemire, 20 punten, sprak waardering uit over Anthony: ,,Ze hadden geen antwoord op Carmelo. Hij was ‘on fire’ en wij verdedigden sterk en toonde met veel inzet dat wij deze wedstrijd wilden winnen.”

Dwight Howard, 29 punten en 18 rebounds, bracht zijn team in de verlenging in de problemen door zijn zesde fout te pakken en ook nog een technische fout daar boven op te krijgen. Nadat de ster van de Magic eruit moest scoorde het team geen punt meer.

Howard kreeg de fout toen hij voor een rebound ging, volgens hem was er niks aan de hand: ,,Nu kun je er niks meer aan doen, ik ging gewoon voor de rebound. Toen ik daarna de ball naar de andere kant van het veld rolde vond ik de technische fout overdreven. Normaal geven ze dan een waarschuwing voor het vertragen van de wedstrijd. Ik zal proberen om de technische fout te laten wegstrepen, als dat niet lukt moet ik gewoon door spelen.”

Ook Hedo Turkoglu moest eruit met 6 fouten waardoor de Magic woest waren richting het arbitersteam.

In de reguliere speeltijd maakte Jason Richardson, 24 punten, de gelijkmakende driepunter. Na het schot van Richardson waren er nog 5.7 seconden te spelen. Hier kreeg Anthony nog een kans om de overwinning te pakken, maar faalde.

De New York Knicks wonnen afgelopen nacht voor het eerst in zes wedstrijden. Met 36-38 staat het team nog altijd zevende in het oosten en komt het dichter bij hun eerste play-off plek sinds 2004. Morgen ontvangen de Knicks hun buren, de New Jersey Nets, in eigen huis.

De Orlando Magic komen met het verlies op 47-27. Het team is al zeker van een play-off plek en de kans lijkt groot dat het team vierde in het oosten zal eindigen. Morgen neemt het team het op tegen concurrent de Hawks in Atlanta.

Ook leuk om te lezen