Angels leggen Weaver tot 2016 vast

Door

Een goede en slimme investering in de toekomst. Zo kijken de Los Angeles Angels tegen de contractverlenging van Jered Weaver aan.  De 28-jarige Cy Young-kandidaat zou naar verluidt zijn krabbel hebben gezet onder een overeenkomst die hem nog tot en met 2016 bindt aan de franchise.

Daarmee denkt de huidige nummer twee in de American League West voor de komende vijf seizoenen verzekerd te zijn van veel overwinningen. In ieder geval hebben de Angels vroegtijdig hun slag geslagen; ver voordat de rechtshander free agent zou worden. Weaver zelf kan verspreid over die jaargangen 85 miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening.

De starter van de American League in de All Star Game in Phoenix heeft in zijn contract een no-trade clausule. Dat betekent dat hij daadwerkelijk tot en met 2016 het tenue van de Angels draagt. Voor zover er in de sport ooit iets zeker is. Dinsdag geven beide partijen tijdens een persconferentie meer tekst en uitleg over deze deal.

Sinds 2006 is Weaver actief in de Majors voor de ploeg uit de stad van de engelen. In alle seizoenen had hij een positief record. Qua ‘score’ waren 2008 met 11-10 en 2010 met 13-12 zijn minste jaren. Inmiddels heeft hij 170 starts op zijn naam staan, waarvan hij er 78 won en 45 verloor. Acht keer bleef hij de hele wedstrijd op de heuvel staan, waarvan vier maal in 2011. De andere vier stammen uit 2009.

Dit jaar is de werper dominanter dan ooit. Dat bewijzen zijn cijfers: 14-6 en al 158 strikeouts (937 in zijn gehele loopbaan, SA.). Maar vooral zijn ERA van 2,10 is indrukwekkend. Hiermee leidt hij de American League. In de MLB doet alleen Johnny Cueto van de Cincinnati Reds het met 1,89 het beter.

Foto: latimes.com

Ook leuk om te lezen