Angels hallen All-Star Wells

Door

De Los Angeles Angels hebben eindelijk hun gewenste slagman binnen. Nadat ze de afgelopen maanden naast een aantal free agents grepen, maakte het vrijdag bekend dat drievoudig All-Star Vernon Wells volgend seizoen de gelederen komt versterken.

In ruil voor die overgang van Wells naar de Angels, maken catcher Mike Napoli en buitenvelder Juan Rivera de omgekeerde weg richting de Toronto Blue Jays.
,,Vernon is een speler die wij al een tijd volgen,” vertelde Angels-general manager Tony Reagins vrijdag. ,,Hij is een fantastisch persoon en daarnaast ook nog het type speler die een onmiddelijke invloed zal hebben op zowel het aanvallende als het verdedigende gedeelte bij ons.”

Wells speelde zijn gehele loopbaan, 12 seizoenen lang, voor de ploeg uit Toronto. Hij was in 2010 goed voor een .273 slaggemiddelde, 31 homeruns en 88 RBI’s.

Voor zijn oude ploeg is de trade ook financieel een goede deal. Wells heeft nog 86 miljoen dollar tegoed op zijn lopende contract. Hij ontvang komend seizoen 23 miljoen dollar en de laatste drie jaren steeds 21 miljoen dollar. De Blue Jays hebben nu wat meer financiele ruimte en kunnen hierdoor waarschijnlijk ook het contract van Jose Bautista gaan verlengen.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen