Angels en Sox walk off, Harvey en Wainwright domineren

Door

Houston Astros v Los Angeles Angels of AnaheimHouston Astros (4-7) @ LA Angels (3-8) 4-5
De Los Angeles Angels (3-8) zijn eindelijk weer eens in de ‘win column’ beland. Met een 2 out dubbel sloeg Albert Pujols de gelijkmakende en winnende run binnen in de negende inning tegen de Houston Astros (4-7). Eerder in de wedstrijd sloeg Josh Hamilton zijn eerste homerun in dienst van de Angels, die nog steeds onderaan staan in de AL West.

Tampa Bay Rays (4-6) @ Boston Red Sox (6-4) 1-2
Net als de Angels besloten ook de Boston Red Sox hun wedstrijd met een walk-off hit, al waren er op Fenway extra innings nodig. Na uitstekende prestaties van starters David Price en Jon Lester stond in de tiende inning een 1-1 stand op het scorebord. Outfielder Shane Victorino sloeg vervolgens Jacoby Ellsbury binnen voor het beslissende punt. Opvallend: Boston-closer Joël Hanrahan werd in de negende inning na twee walks vervangen door Koji Uehara zonder een uit te noteren.

New York Mets (7-4) @ Minnesota Twins (4-7) 4-2
Aan de boxscore zul je het niet aflezen, maar Mets @ Twins draaide vooral om de no-hit bid van starter Matt Harvey. Pas in de zevende inning slaagde Minnesota er in een hit te noteren, al was dat wel direct een solo homerun van Justin Morneau. De Mets hadden op dat moment echter zelf ook al vier runs staan, wat voldoende bleek voor de derde ‘W’ voor Harvey dit seizoen. En dat zelfs zonder homerun van John Buck.

Milwaukee Brewers (2-8) – St. Louis Cardinals (7-4) 0-8
Adam Wainwright beschikte zaterdag over zijn meest gemene worpen en liet de bezoekende Brewers negen innings lang volledig kansloos, terwijl hij aan slag ook nog een duit in het zakje deed met drie hits en twee RBI’s. Daarmee had Wainwright in zijn eentje slechts één honkslag minder dan alle Brewers bij elkaar. Ene Ryan Braun werd met driemaal drie slag naar huis gestuurd. De zege is de derde shutout op rij voor de Cardinals, die inmiddels al 32 innings achtereen geen run tegen hebben gekregen.

Detroit Tigers (6-5) @ Oakland Athletics (9-3) 7-3
Aan de winning streak van de Oakland A’s kwam zaterdag na negen wedstrijden een einde. Niemand minder dan Justin Verlander was verantwoordelijk voor de pas op de plaats die de A’s even moeten maken. Oakland maakte het in de achtste inning nog wel even spannend door de honken vol te krijgen tegen Detroit-reliever Joaquin Benoit, maar die gaf vervolgens pinch-hitter Jed Lowrie drie slag waardoor Detroit ontsnapte. Na afloop was Oakland-starter Brett Anderson niet helemaal tevreden met zichzelf…

Overige uitslagen:

Baltimore Orioles (6-5) @ New York Yankees (5-5) 5-3

Atlanta Braves (10-1) @ Washington Nationals (7-4) 3-1

San Francisco Giants (8-4) @ Chicago Cubs (4-7) 3-2

Chicago White Sox (4-7) @ Cleveland Indians (5-5) 4-9

Cincinnati Reds (5-6) @ Pittsburgh Pirates (5-6) 1-3

Toronto Blue Jays (5-6) @ Kansas City Royals (6-5) 3-2

Philadelphia Phillies (5-6) @ Miami Marlins (2-9) 1-2

Los Angeles Dodgers (7-4) @ Arizona Diamondbacks (7-4) 7-5

Texas Rangers (8-4) @ Seattle Mariners (5-8) 3-1

Colorado Rockies (7-4) @ San Diego Padres (2-9) 9-5

Markakis homers tegen de Yankees, Tom Brady is onder de indruk.. maar waarom zegt hij “Oh no!”!?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen