Andrew Wiggins wint Rookie of the Year Award

Door

2015 BBVA Compass Rising Stars Challenge

Andrew Wiggins van de Minnesota Timberwolves gaat dit jaar aan de haal met de prijs voor beste eerstejaars speler in de NBA. Dat maakt de NBA naar verluidt donderdag bekend. De twintigjarige Wiggins was dit seizoen goed voor bijna zeventien punten, 4.6 rebounds en ruim twee assists per wedstrijd. Geen enkele andere rookie scoorde gemiddeld meer dan 12 punten per duel.

Wiggins werd door de Cleveland Cavaliers als eerste gekozen in de Draft van 2014 maar werd aan het begin van het seizoen naar Minnesota gestuurd in ruil voor Kevin Love. De voormalig speler van de Kansas Jayhawks is de eerste Timberwolves-speler en de jongste speler na LeBron James, Kyrie Irving en Kevin Durant die de award wint.

Wiggins houdt bij de verkiezing tot beste rookie onder meer Nikola Mirotic van de Chicago Bulls en Elfrid Payton van de Orlando Magic achter zich. Aan het begin van het seizoen werd vooral Jabari Parker van de Milwaukee Bucks gezien als grote kanshebber op de prijs. Parker miste echter een groot gedeelte van het seizoen vanwege een blessure.

“wattz poppiin!! :)”, zoals Wiggins zelf zou zeggen.

wiggins

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Daan 5 jaar ago

    “Owner of multi-billion dollar company” – Dat is toch een mooiere droom dan die van Wiggins? Vraag me af wat statistisch gezien een grotere kans is bij geboorte 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen