Anderson gooit acht scoreloze innings in zege A’s

Door

De Oakland Athletics hebben gisteren de Los Angeles Angels verslagen met 4-3 om de serie op 2-2 te brengen. Iedere speler van de Athletics had een hit. Pitcher Brett Anderson gooide acht scoreloze innings en Andy LaRoche kon drie runs binnendrijven om Oakland aan de overwinning te helpen.

,,Het is goed dat we serie eindigen met twee overwinningen op drie wedstrijden,” zei LaRoche. ,,Hopelijk zal dat het vuur aan de lont steken voor de wedstrijden die er aan komen. Onze aanval begint op gang te komen. Zolang onze pitchers het goed blijven doen zal onze offense wel eens op toeren raken.”

Anderson gooide er vier uit en liet er drie wandelen om voor de eerste keer in zes beurten de Angels te verslaan. De linkshandige pitcher was 0-3 in zijn vorige vijf starts. Hij kreeg ditmaal wat hulp van zijn offense, die in zeven van zijn vorige tien starts maar voor twee of minder runs zorgde.

In de vierde inning nam Oakland een 4-0 voorsprong. Josh Willingham sloeg een single net voor Mark Ellis er ook een sloeg. LaRoche sloeg een double naar leftfield en kon zo Willingham en Ellis laten scoren. Hijzelf scoorde na een single van Cliff Pennington.

Mark Trumbo wist in de negende inning een three-run home run te slaan met al twee outs tegen closer Grant Balfour.

Angels’ pitcher Joel Piniero stond 11 hits en vier runs toe in 6 1/3 innings, het meeste hits toegelaten door een starter van de Angels dit seizoen. Hij gooide er drie uit en liet niemand wandelen. Mocht hij deze wedstrijd gewonnen hebben zou het de 100ste overwinning uit zijn carrière zijn.

Foto: fantasyknuckleheads.com

 

Ook leuk om te lezen