Anaheim Ducks wint strijd der mastodonten

Door

Calgary Flames v Anaheim DucksAnaheim Ducks heeft Dallas Stars na shoot-outs verslagen. Een wedstrijd met drie ruim veertigjarige, maar onverwoestbare, NHL-giganten op het ijs.

Jaromir Jagr (42 jaar), Ray Whitney (41) en Teemu Selanne (42) kregen allen ruim een kwartier ijstijd. Samen zijn deze ervaringsdeskundigen goed voor meer dan 1600 goals, meer dan 4000 punten, vier cups en 14 NHL-awards. Ray Whitney opende in de eerste periode de score voor Dallas. Anaheim kwam in de tweede periode via Andrew Cogliano terug tot 1-1. Omdat er in de derde periode niet meer werd gescoord, moest er over-time aan te pas komen. Pas na shoot-outs mocht Anaheim zich tot winnaar kronen. Anaheim blijft tweede in de Western Conference. Dallas Stars staat nu elfde.

Ook de koploper in de Western Conference; Chicago Blackhawks, had shoot-outs nodig om zijn wedstrijd tegen Columbus te winnen. Columbus zal toch trots zijn dat het een punt overhield aan deze confrontatie, want met dit resultaat haalden de Blue Jackets voor de negende keer op rij een punt en dat is een nieuw franchise-record. LA Kings was tot voor kort aan een indrukwekkende opmars bezig, maar verloor tegen San Jose Sharks nu toch alweer voor de tweede keer op rij. Ondanks twee goals van Dustin Brown verloren de Kings met 4-3. Los Angeles en San Jose staan met een respectievelijke vijfde en zevende plek beiden nog op plekken die recht geven op deelname aan de play-offs.

Nashville staat dat niet. Door een pijnlijke 7-4 nederlaag tegen Vancouver, dat derde in de conference staat, vinden de Predators zichzelf nu op een tiende positie terug. Minnesota en St. Louis hebben dankzij zeges een plek in de play-offs in eigen hand. Minnesota won met 5-3 van Colorado en St. Louis met 3-0 van Phoenix. St. Louis staat hierdoor vierde en Minnesota zesde in de spannende Western Conference.

Ook leuk om te lezen