American View NBA: Pre-season 1

Door

In de rubriek American View licht de NBA-redactie artikelen uit die op de vele Amerikaanse basketball-sites te vinden zijn. Het zijn allemaal must-reads (ook allemaal in het Engels, maar dat moet geen probleem zijn), om je voor het weekeinde wat handreikingen te doen wat betreft tijdsbesteding.

  • De Bobcats boekten vorig jaar het slechtste resultaat in de historie van de NBA. De ploeg van de nieuwe coach Mike Dunlap had de slechtste defense én slechtste offense. Dunlap lijkt na drie pre-season duels al de nodige aanpassingen te hebben gedaan. Veranderingen ten goede. Lees hier het artikel over de ‘verbeterde’ Bobcats.
  • De NBA staat weer op het punt van beginnen. Dit keer geen lock-out die roet in het eten gooit. De trainingskampen zijn in volle gang en de pre-season games zijn een fijne opwarmer. Op de redactie van Sports Illustrated deden ze in een lollige bui een wedstrijdje wie de meeste redenen kon verzinnen om dit seizoen te volgen.  Lees hier de 67 redenen om dat te gaan doen.
  • Zoals ieder jaar komt SLAM weer met hun lijstje van 50 beste basketballers in de NBA.  Op dit moment zijn ze aangekomen bij de nummer 17: Kyrie Irving. Elke dag komt er weer een profiel langs van de volgende speler op de ranglijst. Vorig jaar won LeBron, wie dit jaar? Hou de pagina in de gaten.
  • We hebben net een mooie rookie class mogen verwelkomen. En de lichting voor volgend jaar ziet er best interessant uit. Maar regerend NCAA-kampioen Kentucky Wildcats is na het verlies van al die toppers deze zomer bezig te reloaden voor volgend seizoen. Van de 15 toptalenten in de VS heeft de ploeg van John Calipari er al vier weten vast te leggen. Marcus Lee was, voorlopig, de laatste in de rij.
  • Joe Johnson is bij de Brooklyn Nets van zijn ‘Iso Joe’-imago af aan het komen. De van Atlanta overgekomen grootverdiener stond bij de Hawks vaak bekend als ‘ball hog’  maar leert in New York opnieuw een teamspeler te zijn. De New York Times maakte er een verhaal over.
  • En in de categorie geldverspilling: koop een bak ketchup dat in jaren negentig naar Michael Jordan werd vernoemd: McJordan. Wel slimme zet van die manager om de bak te bewaren en er nu toch flink geld voor te vangen. Lees het verhaal hier.
  • Op het altijd leuke Ball Don’t Lie blog van Yahoo News staat een profiel van Jonas Valanciunas.  De Litouwse rookie van de Toronto Raptors wordt door de fans daar al gezien als de man die de franchise  weer uit het slop moet trekken. Maar wie wist dat hij eigenlijk danser moest worden van zijn moeder? Lees hier het artikel.
  • De trade van Dwight Howard naar Los Angeles Lakers is een van de meest bizarre trades in de historie van de NBA. Terwijl niemand echt dacht dat er een manier was om Howard in LA te krijgen, gebeurde het toch. Sterker nog, het gebeurde zelfs zonder dat de Lakers hiervoor Pau Gasol hoefden op te geven. Orlando Magic ging akkoord met een hele matige deal en de Lakers zijn spekkoper. Althans… Lees hier wat de (financiële) gevolgen zijn van de komst van Howard voor de Lakers.
  • Een van de laatste aanwinsten van Grantland.com, Zach Lowe, schrijft over innovaties in de NBA. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de NFL zijn die vaak een stuk subtieler. Gaat het mid-range schot op de schop of gaat er meer zone gespeeld worden?  Lees hier verder.
  • De NBA kwam eerder deze week met een regel dat spelers binnen 90 seconden na de introducties op het veld moeten staan. Dit alles om wedstrijden korter te maken. Volgens Zach Lowe, die een productieve week had, heeft dat geen zin. Hij geeft een aantal alternatieven.
 Met medewerking van Pieter Horstman.

Ook leuk om te lezen