Amar’e: “In 2015 in Israël spelen zou geweldig zijn”

Door

Boston Celtics v New York Knicks

Het seizoen van Amar’e Stoudemire en de New York Knickerbockers zit er zo goed als op. Geen playoffs voor het team uit de Big Apple. Stoudemire leek de afgelopen weken weer een beetje zijn oude zelf. Eindelijk, na enkele seizoenen van blessureleed. STAT heeft nog één jaar lopen op zijn (gigantisch) contract en denkt daarom al na over de toekomst. Hij sluit daarbij een avontuur in Israël niet uit.

Amar’e kan technisch gezien al deze zomer de Knicks verlaten als hij daar zin in heeft. Hij heeft namelijk een early determination option in zijn contract. De kans dat Stoudemire hiervan zal gebruiken maken, is echter klein. Hij zou namelijk 23,4 miljoen dollar laten schieten. Geen klein bedrag voor een speler op de terugweg.

Jerusalem

Stoudemire, die naar eigen zeggen Jood is door zijn heritage, zal in 2015 sowieso een vrije speler zijn. Op dat moment zou de power forward overwegen om zijn carrière voort te zetten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in Israël. “We zullen zien. Ik sluit niets uit. De toekomst is onduidelijk maar als ik de kans krijg om in Israël te spelen, dat zou geweldig zijn”, zei STAT tegen Marc Berman van de New York Post.

De ex-speler van de Phoenix Suns zou zelfs al gesprekken gehad hebben met de Israëlische-Amerikaan Ori Allon, het hoofd van de Hapoel ownership group. Die bezit voor 60% aandelen in Hapoel Jerusalem. Volgens Allon hebben hij en Amar’e al gesproken over een mogelijke samenwerking. “Het zou fantastisch zijn maar het is nog vroeg. De kans bestaat maar het is zijn beslissing.”

Waar Amar’e in 2015 ook speelt, deze dunk zullen wij en Michael Olowokandi nooit vergeten:

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen