Alles wat je moet weten over de NBA Draft 2015

Door

2011 NBA Draft

De NBA Draft vindt plaats op 25 juni in het Barclays Center in Brooklyn, New York. Om 19u00 plaatselijke tijd (1u00 in Nederland en België) start de uitzending op ESPN. De afgelopen weken verschenen er heel wat artikels daaromtrent op SportAmerika. Hierbij een overzicht.

SportAmerika TV: ‘Deze NBA Draft telt een paar potentiële supersterren’

Elke week behandelen twee NBA-redacteuren drie stellingen, geserveerd door presentator Daan van Kooten. Deze week is het de beurt aan Vincent Van Genechten en Justin Kevenaar. Zij bespreken de NBA Draft. Zitten er enkele supersterren in deze class? Hoe zit dat eigenlijk met die Kristaps Porzingis? En heeft deze draft ook wat te bieden na de lottery picks? Bekijk de VIDEO hier.

2015 NBA Mockt Draft 5.0
Een vooruitblik op een NBA Draft is nooit volledig zonder een echte Mock Draft. In versie 5.0 bekijken we alle 30 picks uit de eerste ronde, inclusief commentaarstukje. Lees meer.

De talenten vergeleken met NBA-spelers
Het is misschien niet altijd eerlijk en zeker niet altijd helemaal correct, maar het is toch wel leuk om de talenten in de Draft te vergelijken met huidige of voormalige spelers uit de NBA. Bij deze nemen we vijftien spelers onder de loep. Lees meer.

Wie wordt een ster, starter, role player of bust?
De toekomst van een speler in de draft voorspellen, is bijna niet te doen. Bij FiveThirtyEight (gelinkt aan ESPN) hebben ze met een draftmodule toch een poging ondernomen. Lees meer.

De 15 grootste college talenten doorgelicht
Wie de toekomstige sterren van de NBA wil leren kennen, volgt best het college basketball. Wie daar echter geen tijd heeft, kan natuurlijk gewoon terecht bij SportAmerika. Hierbij nemen we de vijftien beste en meest talentvolle spelers in de NCAA onder de loep. Lees meer.

Teams die geen fouten mogen maken
Op de LA Clippers na mogen alle teams minstens één speler selecteren in deze NBA Draft. Voor sommige teams is dat al belangrijker dan voor andere. Hier lijsten we dan ook de teams op die absoluut géén foute keuze mogen maken. Lees meer.

Vijf spelers met grote vraagtekens
Een draftkeuze is in negen op de tien gevallen een gok, klein of groot. College basketball verschilt in verschillende oogpunten van NBA basketball en dus is nooit exact te voorspellen hoe een speler die overgang zal verteren. Bij deze kijken we vooruit naar de vijf spelers met de grootste vraagtekens: ‘red flags’ zoals men dat noemt. Lees meer.

Potentiële sleeper voor elke positie
Tijdens elke NBA Draft zijn er wel een aantal spelers die de door de mazen van het net vallen en lager gedraft worden dan eigenlijk zou moeten. Vervolgens worden ze degelijke tot gewoon sterke NBA-spelers. Dat noemen ze: sleepers. Lees meer.

De opvallendste resultaten van NBA Draft Combine
Hoe een speler fysiek gebouwd is en wat hij daarmee kan, speelt voor zijn draftkansen een grote rol. Daarom zetten we hier de meest opvallende resultaten van de atletische testen van de Draft Combine op een rij. Lees meer.

Draft Profiles

Frank Kaminsky

D’Angelo Russell

Justise Winslow

Karl-Anthony Towns

Sam Dekker

Myles Turner

Mario Hezonja

Jerian Grant

Willie Cauley-Stein

Stanley Johnson

Emmanuel Mudiay

Kristaps Porzingis

Jahlil Okafor

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen