All-Star teams compleet met aankondiging reserves

Door

Het NBA All-Star Weekend is nog meer dan twee weken verwijderd maar we weten nu al wie er op zondag 26 februari in Orlando zal meespelen in de NBA All-Star Game, de wedstrijd tussen de sterren van beide ‘conferences’. De ‘usual names’ zijn bijna allen aanwezig maar niet iedereen is akkoord met de aanduiding van de reserves.

Wie de basisspelers zijn, wisten we al een tijdje. Miljoenen fans van over de hele wereld selecteerden hun favorieten en dat gaf dit resultaat:

Oosten: Derrick Rose, Dwayne Wade, Carmelo Anthony, LeBron James en Dwight Howard.

Westen: Chris Paul, Kobe Bryant, Kevin Durant, Blake Griffin en Andrew Bynum.

De All-Star reserves worden echter gekozen door al de coaches in de NBA. Zij kwamen uit bij de volgende zeven namen:

Oosten: Deron Williams, Joe Johnson, Andre Iguodala, Paul Pierce, Luol Deng, Chris Bosh en Roy Hibbert.

Westen: Steve Nash, Tony Parker, Russell Westbrook, Kevin Love, Dirk Nowitzki, LaMarcus Aldridge en Marc Gasol.

Andre Iguodala, Luol Deng, Roy Hibbert, LaMarcus Aldridge, Marc Gasol en Andrew Bynum zijn er voor de eerste keer bij.

Maar zoals elk jaar bestaat er heel wat commotie over de selectie van een aantal spelers en de bijgevolg niet-selectie van een aantal andere spelers. Dit jaar kan vooral de selectie van een aantal ouderen spelers in het Westen op weinig steun rekenen. Steve Nash maakt zijn achtste optreden, Tony Parker zijn vierde en Dirk Nowitzki zijn elfde. De kritiek is dat de coaches ervaring kozen boven de resultaten van dit seizoen terwijl de All-Star Game een wedstrijd is die spelers beloond die net dit seizoen sterk spelen.

Vooral de selectie van Dirk Nowitzki krijgt veel kritiek. De Finals-MVP miste een aantal wedstrijden met een blessure en haalde nog niet zijn beste niveau. Hij is tot nu toe ‘amper’ goed voor gemiddeld 17 punten, zijn laagste ‘scoring output’ sinds 1999-2000. De Duitser zei onlangs zelf dat hij het niet zou verdienen om dit jaar een All-Star te zijn. En toch is hij erbij. Hierdoor moeten jongere spelers als Rudy Gay, Al Jefferson en Paul Millsap noodgedwongen toekijken vanaf de tribunes of vanuit de zetel. Opvallend is ook de niet-selectie van Pau Gasol terwijl broer Marc er wel bij is.

Maar ook voor de selecties van Nash en Parker zijn er goede (betere?) alternatieven te vinden. Spelers als Monta Ellis en Kyle Lowry zijn bezig aan een sterk seizoen en zij zouden absoluut niet misstaan in deze teams.

Over de selectie van de reserves in het Oosten is er weinig commotie. Het enieg dat opvalt is de selectie van point guard Deron Williams. Die is dan wel een ster maar zijn Nets zijn niet erg goed bezig met een balans van 8-19. De traditie was altijd dat All-Stars voor teams moesten spelen die het goed doen maar met de selectie van Williams, en eigenlijk ook die van Nash, lijkt die traditie enigszins verbroken. Bovendien is de lijst van mogelijke kandidaten om Williams te vervangen niet erg lang. Rajon Rondo is eigenlijk de enige die aanspraak kan maken op Williams’ plaats.

En als we kijken naar de ‘winning percentages’ van de verschillende teams dan zien we dat het merendeel van de All-Stars spelen voor teams die momenteel een ‘winning record’ hebben:

Oosten basisspelers: 87-45 (65,9%)

Oosten reserves: 115-63, (64,6%)

Westen basisspelers: 78-43, (64,5%)

Westen reserves: 104-77, (57,5)

De All-Star Game zal live weergegeven worden in meer dan 200 landen en in meer dan 40 talen. Vorig jaar in Los Angeles won het Westen met 147-143 en werd Kobe Bryant verkozen tot MVP van de wedstrijd. Voor een ‘all-access’ overzicht van de wedstrijd van vorig jaar bekijkt u volgend filmpje:

 

Foto’s: Getty Images / Google Image

Ook leuk om te lezen