Alarmbellen rinkelen voor Lakers

Door

Het is nog geen crisis in Los Angeles, maar na de derde nederlaag op rij zullen de alarmbellen wel gaan rinkelen voor de Lakers. Dinsdagavond had de ploeg van coach Phil Jackson geen enkele kans tegen de San Antonio Spurs en ging het met 97-82 onderuit.

De Lakers, waar Kobe Bryant op een gegeven moment dertien pogingen achter elkaar mis schoot, hebben nu een 21-10 record. Het is de eerste keer sinds 2007 dat de ploeg al zo vroeg in het seizoen tien nederlagen te verwerken kreeg.

Typerend voor de wedstrijd was de technische fout die Bryant tegen zich kreeg. De aanvoerder kreeg het onder basket verbaal aan de stok met zijn bewaker George Hill en dit leverde zijn derde technische fout op in de laatste drie wedstrijden. ,,Hij mag misschien wel een All-Star of MVP zijn, maar ik ga voor niemand aan de kant,” vertelde Hill na de wedstrijd.

Voor de Spurs betekende de overwinning nog maar eens dat de ploeg in deze vorm een kanshebber voor de NBA Finals is. De ploeg heeft nu een 27-4 record en dat is één van de beste starts in de geschiedenis van de club.

Tony Parker was de gevierde man bij de thuisploeg met 23 punten. Opvallend genoeg bleven bij de Spurs Manu Ginobili (9) en Tim Duncan (2) allebei onder de 10 punten, maar had het geen invloed op het uiteindelijke resultaat.

Foto: lablogtimes.lalakers.com

Ook leuk om te lezen