Agressieve Conley leidt Grizzlies langs Magic

Door

Mike Conley moest agressiever zijn van zijn coach Lionel Hollins. Conley moest meer voor zijn eigen scores gaan en mogelijkheden afdwingen. Dat was dan ook precies wat de point guard deed tegen de Orlando Magic. Met 26 punten en 11 assists hielp hij de Memphis Grizzlies naar een 100-97 overwinning tegen de Magic.

Conley had voor het eerste meer dan 20 punten en 10 assists in 1 wedstrijd. Zelf was hij tevreden: ,,Coach Hollins vertelde mij dat ik voor 30 punten moest gaan. Dat probeerde ik ook echt. Ik deed alles wat ik kon om te kunnen winnen.”

De Grizzlies hebben nu zes van hun laatste zeven wedstrijden gewonnen en staan voor het eerst dit seizoen boven .500 met 25 keer winst tegenover 24 nederlagen.

De Magic presteren de laatste weken wat minder getuige hun 6-6 record in hun laatste 12 wedstrijden. Volgens coach Stan van Gundy maken ze het zichzelf te moeilijk: ,,Alweer hadden we een flink gat gegraven. We moesten weer terug vechten maar kwamen tekort. Het lijkt steeds weer hetzelfde liedje te zijn. We moeten achter komen voordat we weer eens beginnen te basketballen.”

Dwight Howard scoorde 25 punten en had 14 rebounds, maar kreeg een domme technische fout in de laatste minuut van het vierde kwart toen de Magic slechts 1 punt achter stonden met 98-97. Door vrije worpen werd het gat driepunten en Jason Richardson, 18 punten in de wedstrijd, had nog een laatste schot van ver achter de driepuntslijn welke de ring niet kon raken.

De Orlando Magic raken door de nederlaag verder achter op de Chicago Bulls en voelen nu de hete adem van de Atlanta Hawks in hun nek. De vierde plek in het oosten is nu nog veilig, maar ze zullen meer wedstrijden moeten gaan winnen om omhoog te kunnen in de lijst. Met een 31-18 record neemt het team uit Florida het in eigen huis donderdag op tegen de Miami Heat.

De Memphis Grizzlies zijn hard aan het vechten voor een play-off plek en naderen de achtste plek. De Grizzs staan nu nog negende in het westen met 25-24. Woensdagavond wacht voor hen de Timberwolves in Minnesota.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzlies en de Magic.

Foto: memphisflyer.com

Ook leuk om te lezen