Afwezigheid Arnott deert Capitals niet

Door

De trade waarmee Jason Arnott werd verkregen van de New Jersey Devils is op zijn zachtst gezegd succesvol te noemen voor de Washington Capitals. Sinds zijn komst op de dag van de deadline hebben de Capitals namelijk al hun zeven wedstrijden gewonnen.

Tel daar de winst in de wedstrijd voordat de center zich bij het team had gevoegd bij op en je komt uit op een uitstekende winning streak van acht wedstrijden voor Washington.

Dinsdagavond wilde het team van coach Bruce Boudreau de streak verlengen in de lastige uitwedstrijd tegen de Montreal Canadiens. Extra tegenvaller was de afwezigheid van Arnott.

De center is tot de al uitpuilende ziekenboeg van de Capitals toegetreden met een niet nader bekend gemaakte blessure die hem zeker nog de komende drie wedstrijden aan de kant houdt.

Maar dinsdag bleek dat ook zonder Arnott de Capitals nog steeds kunnen winnen. Marcus Johansson (foto), een rookie center, vulde de leegte die de afwezigheid van de geblesseerde Arnott en Nicklas Backstrom had achtergelaten perfect in. Met twee doelpunten kroonde hij zichzelf tot de man of the match.

Het eerste doelpunt van Johansson viel al na ruim een minuut in de eerste periode tijdens een power play-situatie. Het antwoord van Montreal liet echter niet lang op zich wachten: twintig seconden later zorgde Travis Moen namelijk alweer voor de gelijkmaker.

Washington nam in dezelfde periode toch weer een voorsprong toen Brooks Laich na een mooie actie met zijn backhand de uitblinkende goalie van de Canadiens wist te passeren.

In de tweede periode trok Montreal de stand wederom gelijk, nu via een goal van Andrei Kostitsyn, maar in het derde bedrijf besliste Washington de wedstrijd. Johansson zorgde met zijn tweede doelpunt voor een nieuwe voorsprong en Mike Knuble zette tijdens een power play de 2-4 einduitslag op het bord.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canadiens en de Capitals:

Foto: assets.sbnation.com

Ook leuk om te lezen