Advocaten NFL en NFLPA praten met bemiddelaar

Door

De advocaten van de NFL spelers hebben gepraat met de rechter die de bemiddelende gesprekken in de gaten zal houden. Op woensdag zullen de advocaten van de NFL samenkomen met VS magistraat rechter Arthur Boylan. Een dag later zal er een poging tot bemiddeling tussen beide partijen worden gedaan.

Rechter Susan Richard Nelson eiste maandag dat er bemiddeling moet komen tussen de liga en de spelers. Ze houdt wel nog steeds de aanklacht van de spelers in het achterhoofd dat de lockout ongedaan moet worden gemaakt. Het is nu al een maand sinds de lockout begon en er waren tot nu nog geen gesprekken.

Beide kanten hebben het geprobeerd, maar de gesprekken liepen af op 11 maart, en de oude arbeidsovereenkomst verliep op die dag.

De spelersvakbond viel uiteen die dag waardoor ze geen spelers meer konden vertegenwoordigen. Dat zorgde er weer voor dat enkele spelers, waaronder quarterbacks Peyton Manning, Tom Brady en Tom Brees, een antivertrouwensaanklacht indienden tegen de NFL.

De eigenaren van de teams lieten als reactie de lockout beginnen, wat ervoor zorgde dat de eerste werkstop sinds 1987 een feit werd.

Vorige week werd tijdens een hoorzitting vertelt dat beide partijen zo vlug mogelijk weer rond de tafel moeten en dat dat rond een neutrale tafel moet gebeuren. De volgende dag was daar een akkoord over, maar de plaats van de gesprekken was de volgende struikelblok.

Nu donderdag beginnen de gesprekken dus opnieuw en het is te hopen dat dat een stap in de goede richting is.

Foto: www.nflmocks.com

Ook leuk om te lezen