Adrian Peterson scheurt kruisband

Door

Vikings running back Adrian Peterson heeft in het derde kwart van de overwinning tegen de Washington Redskins zijn voorste kruisband in de linkerknie afgescheurd. Peterson mist daardoor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Chicago Bears én hoogstwaarschijnlijk het begin van het volgende seizoen.

Voor de blessure, die een operatie vereist, staat normaliter een herstel van negen maanden. Daardoor komt de volledige voorbereiding én het begin van volgend seizoen in gevaar voor Peterson.

Het ongelukkige moment kwam tijdens de eerste plaz van het derde kwart. All Day probeerde zich in zijn kenmerkende fyieke stijl een gat in de offensive line op te zoeken en dat leek hem ook te lukken. Maar safety Dejon Gomes wachtte hem op´en dook naar de grond. Peterson zelf denderde door, maar zijn linkerbeen bleef staan. In de catacomben van Fedex field werd de prognose bevestigd.

De running back zelf gaf aan al snel door te hebben dat er iets fout zat. “ik wist meteen dat het erg was. Het deed enorm veel pijn”.

Het leek niet erger te kunnen voor de Vikings, maar op de daaropvolgende play werd quarterback Christian Ponder hard geraakt door linebacker London Flechter. Ponder probeerde het nog eventjes, maar werd toen door zijn coach van het veld gehaald. Zijn diagnose luidt een mogelijke hersenschudding, en coach Leslie Frazier weet niet of de rookie in de laatste wedstrijd tegen de Bears zal kunnen spelen.

Zo verloren de Vikings in twee minuten tijd twee van hun meest waardevolle aanvallende spelers, maar daarmee verloren ze echter nog niet de wedstrijd. Back ups Toby Gerhardt en Joe Webb wisten uiteindelijk de winst tegen Washington binnen te slepen.

 

Foto: thecovertwo.com

Ook leuk om te lezen