Adrian Gonzalez beleeft historische seizoensstart

Door

St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers - Game Three
Een goed begin is het halve werk. Dat moet Adrian Gonzalez gedacht hebben voordat hij aan dit seizoen begon. Na drie wedstrijden is A-Gon de eigenaar van een slaggemiddelde van .769. Dat zijn 10 honkslagen in 13 slagbeurten en van die tien honkslagen gingen er zeven voor extra honken. Het levert hem een slashline op van .769/.769/2.077. Een slugging percentage van 2.077! Dat betekent dat hij gemiddeld per hit twee honken pakt. Dat hoge slugging percentage heeft hij te danken aan twee doubles, maar vooral een historische 5 homeruns in zijn teams eerste drie wedstrijden.

Going, Going, A-Gon!
Nooit eerder wist een speler in zijn eerste drie wedstrijden vijf homeruns te slaan. Op dit moment is de Mexicaanse eerste honkman van de Dodgers ‘on pace’ voor 270 homeruns in een seizoen. Dat zou bijna vier keer zoveel zijn als het huidige single season record van Barry Bonds, maar dit tempo gaat hij natuurlijk niet volhouden. Gonzalez’ persoonlijke record voor homeruns in een seizoen is 36, vorig seizoen kwam hij niet verder dan 27 hekklappen en gemiddeld slaat hij er 29 per seizoen. Met een start als deze moet Gonzalez in staat geacht worden om in de buurt te komen van zijn persoonlijke record van 36 dit seizoen. Als hij daarbij in de buurt komt en zijn andere career averages als een slaggemiddelde van .293 en RBIs (105) is hij een legitieme kandidaat voor de NL MVP Award dit jaar.

Het record voor meeste homeruns in de maand april staat op naam van Alex Rodriguez (AL) en Albert Pujols (NL) met 14 en het is nog maar de vraag of Gonzalez daarbij in de buurt komt, laat staan het record voor meeste homeruns in een maand van Sammy Sosa (20). Wel is het leuk om even te genieten van een speler die het seizoen in grootse vorm opent. Op Opening Day sloeg hij een homerun op het werpen van James Shields om Clayton Kershaw uit de problemen te helpen. Een dag later was Joaquin Benoit het slachtoffer en gisteren.. Ach, kijk maar gewoon naar de beelden en geniet:

Iets minder
In de American League is een andere bekende slugger zijn seizoen iets minder sterk begonnen. Jose Bautista zag zijn Blue Jays op maandag de Yankees en hun ace Masahiro Tanaka verslaan, maar kwam zelf niet verder dan twee vangballen in vijf slagbeurten. In zijn andere drie slagbeurten werd hij met drie slag naar de kant gestuurd. Gisteren ging hij 0-3 met een walk en een run, maar opnieuw moest hij drie keer met drie slag naar de kant. In dit tempo zal ‘Joey Bats’ dit seizoen 486 strikeouts verzamelen. Ook dit gaat natuurlijk niet gebeuren, maar fans van de Blue Jays zullen hopen dat hij vandaag zijn eerste homerun kan slaan, of in elk geval zijn eerste honkslag… Of in ieder geval niet drie keer drie slag zal krijgen. Deze strikeout met de bases loaded zal Bautista tot nu toe het meeste pijn gedaan hebben:

Brett Lawrie begon het seizoen overigens nog ietsje slechter getuige deze tweets:

De komende dagen zullen uitwijzen of J-Bau en Lawrie kunnen verbeteren en of A-Gon wat zal afkoelen. Sport Amerika houdt je op de hoogte.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen